Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580514

Editie 388 - OWNews


OWN

840 bezichtigingen

ownews6zkyq.png

eu9qYED.png

Voorwoord

GTAGames.nl afbeelding
GTAForum - Zondag 22 juni: Welkom bij een splinternieuwe OWNews. Deze editie staat weer vol met opmerkelijk nieuws wat je deze week misschien hebt gemist. Graag wil ik even je geheugen opfrissen want het forum kent immers geweldige uitspraken en discussies. Daarom heb ik een handje vol nieuws verzameld en uitgebreid verslagen in deze rubriek.

Ook volgende week wordt weer een leuke week dus pak je agenda erbij want er zijn weer genoeg verjaardagen en jubilea's wat niet vergeten mogen worden. Bovendien zijn er tal van contests aan de gang die je absoluut niet mag missen. Schrijf je in of volg ze op de voet.

Ik wens je veel lees plezier en vergeet niet om je mening achter te laten!

Aantal woorden in deze editie: 3.015

hoogtepuntenn2qwd.png

Steam gooit met Rockstar spellen

GTAGames.nl afbeelding
Steam is, zoals veel mensen weten, begonnen met de Summer Sale. In deze sale komen dagelijks diverse games aan bod die tegen extreem lage prijzen de deur uit gaan. Gezonde voor je portemonnee dus. De sale heeft nu ook Rockstar bereikt.

GTAForum - Woesndag 25 juni: Ooit al een een Rockstar willen hebben maar kwam je stiekem geld tekort? Geen zorgen want dit is je kans! Steam gooit namelijk alle Rockstar games in de uitverkoop met maar liefst 75% korting. Dat is toch geweldig? Zo kun je bijvoorbeeld een Grand Theft Auto Complete Pack kopen met daarin GTA III, GTA Vice City, GTA San Andreas en GTA IV met alle uitbreidingen. Let er wel op dat de steam versie van San Andreas wel wat moeilijk kan gaan doen met SA-MP. Naast de beroemde GTA-reeks hebben ze natuurlijk ook andere kwalitatieve spellen zoals Manhunt, L.A. Noire, Midnight Club, Bully of Red Dead Redemption. Wees er wel snel bij want het geldt nog tot en met 30 juni. Dus dat betekent dat de deur op slot kan zodat je ongestoord kunt gaan gamen. Hell yeah!

De pagina van Rockstar op Steam!

dezeweek4vcgg.png

5-3-2

GTAGames.nl afbeelding
GTAForum - Maandag 23 juni: Nieuws uit voetballand. Oranje heeft wederom een victorie bijgeboekt, wat betekent dat ze nu eerste in de poule fase staan en doorgaan naar de achtste finales. De beroemde formatie wat van Gaal in probeerde te voeren, wat overigens wel effectief was op Spanje, was eigenlijk helemaal geen opstelling maar een voorspelling! Oranje heeft 5 doelpunten tegen Spanje, 3 doelpunten tegen Australie en 2 doelpunten tegen Chili gemaakt. Toeval? Ik denk van niet want Oranje mag misschien niet ideaal voetballen maar ze hebben wel strijdlust. Vooral als ze wisselen zodat Fer en Depay erin komen.

Voor meer sport nieuws kun je ons sport rubriek raadplegen!

Stelling van de week

GTAGames.nl afbeelding
GTAForum - Dinsdag 24 juni: Er is een nieuwe stelling van de week en die bevindt zich in dit keer in het Games forum. De stelling luidt: Gamen wordt onderschat. Nu denk je natuurlijk, in welk opzicht? Nou, veel mensen (niet gamers) zeggen dat je van games niets leert en dat je sociale vaardigheden er onder te leiden zouden hebben. Onzin natuurlijk! Want ik heb namelijk een lijstje wat je van games kunt leren, komt ie:

BioShock: Laat zien hoe gemakkelijk je iemand kunt beinvloeden als je maar aardig genoeg bent.

Animal Crossing: Je komt nooit in de min zodra je een huis koopt.

Super Mario: Je kunt je leven lang achter een prinses aan zitten maar deze zal altijd buiten bereik blijven.

Frogger: Kijk altijd naar beide richtingen voordat je de straat over steekt.

Pokemon: Maak nooit oog-contact met een vreemde.

The Sims: Als je geld te kort komt voor een pizza, kun je altijd nog je raam verkopen.

Assassins Creed: Leert je meer over revolutie dan welke school dan ook.

The last of us: Laat je inzien dat je niet perse familie hoeft te zijn om familie te worden van iemand anders.

Zo zie je maar weer dat games wel degelijk een 'life lesson' bevatten.

Wil je ook je mening over dit onderwerp delen? Dat kan! Namelijk door hier te klikken.

Groter is niet altijd beter

GTAGames.nl afbeelding
GTAForum - Woensdag 25 juni: Ook vandaag is er weer een stelling geopend, alleen deze keer met betrekking tot GTA. @3L1077 en @_Night-Men_ waren samen aan het hangen en bespraken met elkaar hun bevindingen over het grootte van de map van diverse GTA's. Wat blijkt? Ze vinden GTA Vice City map groot genoeg want hier kun je alles gemakkelijk herkennen en herinneringen creëren. Ben jij er mee eens of oneens, deel je mening door op de link te klikken onderaan dit stukje tekst. Mijn mening? Ik vind de map van GTA San Andreas van ideale grootte. Het is groot genoeg om alles te herkennen, veel plezier te hebben, is het bijzonder geschikt om genoeg te stunten en is roleplay gemakkelijk mogelijk. GTA V is groot maar te groot? Enigszins wel aangezien je nog steeds dagelijks dingen ontdekt, wat natuurlijk fantastisch is maar ik raak na ruim 9 maanden nog steeds verdwaald.

Laat hier je mening achter want het forum heeft baat bij jouw mening!

'First world problem'

GTAGames.nl afbeelding
GTAForum - Donderdag 26 juni: @TheDutchWesley heeft een vraag/probleem die zich niet direct lijkt op te lossen aangezien het goede antwoord nog niet is gegeven. Zijn probleem? Hij wil graag zijn PS3 skills opnemen via een HDMI kabel alleen ondervindt hij nog problemen zoals hoe het moet. Een aantal leden hebben hem een video tutorial gestuurd zodat hij het stap voor stap kan uitvogelen en het voor elkaar kan krijgen. Zeer handig zou je denken alleen lijkt het deze oplossing te negeren. Ik vermoed dat hij naar iets anders op zoek is want het beeldscherm opnemen via een extern apparaat is niet echt professioneel. Kun jij hem wel helpen met dit probleem? Stuur dan je antwoord naar Wesley of antwoord in dit topic. Namens TheDutchWesley zeg ik alvast bedankt.

Aandacht

GTAGames.nl afbeelding
GTAForum - Vrijdag 27 juni: Een recente statusupdate van @TekaLoca wijst uit dat hij zijn profiel heeft aangepast. Stiekem heeft deze jongeman een klein beetje aandacht te kort en wil hij graag zijn bezoekersaantal nog hoger hebben dan het al is. Iets wat al redelijk gelukt is aangezien hij al ruim over de 40.000 profielweergave's zit. Helaas kan ik niet achterhalen of dit het werk is van echte leden of dat hij zijn F5 heeft verkracht om zo een lekker getalletje op het profiel te krijgen. Een ding is zeker, hij krijgt het weer voor elkaar dat de nieuwsgierige leden van het forum weer op zijn naam klikken en dan terecht komen op zijn wonderschone profiel.

Lachen als een Suarez met kiespijn

GTAGames.nl afbeelding
GTAForum - Zaterdag 28 juni: Voetballer Luis Suarez begint voortekenen van kannibalisme te vertonen en dat is als voetballer niet altijd even gunstig. Uiteraard is dit akkefietje wel leuk om grappen over te maken en dat is precies wat @thebig dan ook deed. In het WK 2014 subforum werd er aan de leden van het forum gevraagd wat er ze verwachtten van de match tussen Columbia en Uruguay. Thebig reageerde heel origineel met:

Vreemd dat dit de tweede 1/8e-finale is. Ik dacht dat ze bij Uruguay graag de spits afbeten.

1C2986DB5621C9E3BE48D0B4427B_h416_w622_m2_q80_chlNasCSo.jpg

Toen ik dit las, moest ik toch wel een lach op mijn gezicht toveren. Dit zijn van die spontane reacties die de juiste vorm van humor hebben. Prachtig!

MexiGO HOME

GTAGames.nl afbeelding
GTAForum - Zondag 29 juni: Inderdaad, de titel heb ik gestolen van De Telegraaf maar het is gewoon een prachtige titel. Maar goed, het artikel. Nederland is op het moment van schrijven aan het strijden tegen Mexico, in de hoop om een plekje te stijgen op de lijst. Mexico heeft als voordeel dat ze gewend zijn aan het warme weer, iets wat Nederland snel kan uitputten. Dat wordt duimen dat Nederland door gaat anders is het Doei Nederland. En eerlijk gezegd, dat willen we toch niet? We willen die beker mee naar huis en daar zal Nederland natuurlijk ook naar voetballen. Heb je een mening over het WK of wil je voorspellingen doen? Kijk dan in het WK 2014 subforum zodat je niets mist!

volgendeweekirct4.png

Verjaardagen

GTAGames.nl afbeelding
@PatrickW, een absolute forumlegende. Hij wordt op 3 juli namelijk 45 jaar oud en dat moet gevierd worden. Hij verwacht veel felicitaties dus zet het maar alvast in je agenda. Voor de mensen die onder een steen hebben gelegen de afgelopen 10 jaar, heb ik een biografie geschreven over deze bijzondere persoon. Ben je er klaar voor? Hier komt ie:

De niets vermoedende Patrick registreerde zich op 4 augustus 2004 als PatrickW op het forum om gezellig mee te praten over de opkomende markt van Grand Theft Auto. De interesse die PatrickW deelde met de rest van het forum bleef niet onopgemerkt want hij werd al slechts na 6 dagen al Superlid. Dit betekende in die tijd dat je 100 posts had bereikt. Zijn interesse in het forum bleek daardoor alleen maar toe te nemen want hij sloeg Megalid over en vloog op 9 september van dat zelfde jaar door naar Moderator. Slechts 1 maand op het forum en dan al Moderator, is dat wel een verstandige keus. Maar natuurlijk want dit is slechts het begin. De functie die hij nu uitvoert, beoefend hij dan ook met veel enthousiasme. 2005 blijkt een groot jaar te worden voor de ambitieuze Patrick want op 4 juni wordt hij Global Moderator. Iets wat een kroon is op je Moderator werk en dat wordt zeer gewaardeerd door Patrick. Hij doet zijn werk zo goed, dat @Joriz besluit om hem op 22 juni uiteindelijk Administrator te maken. En het blijkt een verstandige keus want hij is het namelijk nog steeds! Patrick heeft nu het hoogst haalbare op het forum maar wat heeft hij nog meer gepresteerd? Fijn dat je het vraagt want hij zit namelijk niet stil. Zo krijgt hij internationale bekendheid door zijn Hot Cofee Mod. Dit bezorgde 'onze' Patrick veel problemen met onder andere Rockstar en Jack Thompson. Voor de laatst genoemd was een 'pain in the ass'. (uitgebreide info, klik op Hot Coffee Mod). Naast deze mod heeft hij ook zijn steentje bijgedragen aan de Treasure Hunt en de DYOM (Design your own mission) mod. Een bezig bijtje dus. Ook leden van het forum zien hem inmiddels als een ware legende want hij heeft ook een enorme verzameling aan awards, welgeteld 9. Om je inzicht te geven om welke awards het gaat, zet ik ze even op een rijtje: Beste Contest 2007 (Treasure Hunt), Beste awardmaker 2008, Beste project 2008 (Design your own mission), Beste modificatie 2009 (Design your own mission), Beste modificatie 2010 (Design your own mission), Beste modificatie 2011 (Design your own mission), Beste modificatie 2012 (Design your own mission), Beste modificatie 2013 (Design your own mission) en Beste contest 2013 (Wie is de mol?). Een hele waslijst en 5 jaar achter elkaar een award winnen voor je modificatie, dat is echt een prestatie! Na al deze bijzondere mijlpalen vergeet ik bijna waar het om draait, zijn verjaardag. Patrick, bij deze wil ik je van harte feliciteren met je 45ste verjaardag en moge je lang bij ons op het forum rond zwerven!

GTAGames.nl afbeelding
@Fiegel5, onder andere bekend als De Fiegelaar wordt op 4 juli alweer 19 jaar oud. De reeds aangemelde leden zullen hem misschien niet kennen maar de oude rotten van het forum weten maar al te goed wie hij is. Om iedereen kennis te leren maken met Fiegel5, heb ik een leuk lijstje gemaakt met zijn fictieve leven op het forum.

Fiegel5 registreerde zich op 13 februari 2007 op het forum en is sindsdien een hobby rijker. Naast zijn studie voor de sociale dienstverlening zet hij zich actief in voor het forum. Zijn eerste project ziet het levenslicht dan ook al een jaar nadat hij zich registreerde. Dat zelfde jaar (2008) was een zeer actief jaar voor de Fiegelaar. Zo schreef hij verhalen voor GTA Verhalen en startte hij het verhalenreeks WNTM, wat heel succesvol bleek te zijn. Eind 2008 werd hij redacteur bij dit o zo mooie forumkrantje en kreeg hij steeds meer en meer schrijftaken. Iets wat hij totaal niet erg vond. Ook het G&C is geen onbekend terrein voor Fiegel5. Hij begon zijn gangleven bij The Duckdome. Niet lang daarna betrad hij, wederom terug op het forum, The Oceans waar hij 6 maanden verbleef. Na die 6 maanden had hij behoefte aan een nog leukere community met een enorm project. Deze community was The Covesight Community. Dit weet hij goed vol te houden maar in 2010 besloot hij toch om lid te worden bij The Universal Inc. waar hij later crewlid werd. Al dat talent werd toch uiteindelijk opgemerkt door de crew van het forum want op 29 december 2011 werd hij gepromoot naar Superlid, iets wat hij helaas alweer is verloren. Maar dat mag de pret voor zijn verjaardag niet drukken en daarom wens ik hem ook een fijne verjaardag toe!

Jubilea

GTAGames.nl afbeelding
, velen zullen hem kennen als trouwe bewoner van het legendarische eiland genaamd Covesight en anderen kennen hem alleen van het forum. Hoe het ook zij, hij viert zijn jubileum op 3 juli want dat is hij alweer 9 jaar lid. Een prestatie! Maar wat is er allemaal gebeurt in die 9 jaar? Alle feitjes op een rij.

Zoals al vermeld stond, registreerde Gtaboy107 zich op 3 juli 2005 op het forum. Aangezien ik maar weinig kan vinden over hem, kan ik wel vermelden dat hij zich positief inzette op het forum want in 2009 werd hij onderdeel van The Covesight en hielp hij mee om het eiland beter en beter te maken. Vele momenten spendeerde hij in het bierhuis van Bert om zo Bert zijn zaak runnende te houden en zijn portemonnee leeg. Zolang Covesight bestond, was Gtaboy107 er te vinden. Je kunt wel bijna zeggen dat onkruid niet vergaat. Vele spelletjesavonden heeft deze knaap bijgewoond en het grootste deel van zijn jeugd stond dan ook in het teken van Covesight. Helaas bestaat het eiland niet meer en dat is zeer spijtig. De laatste woorden wat Gtaboy107 er over zei is:

Is dit spijtig? Ja. Doet dit pijn? Misschien. Is het beter zo? Ja. Uiteindelijk moeten we altijd geliefde dingen loslaten. Personen, of projecten waar je lang deel van hebt uitgemaakt. Covesight is een fantastisch project. Innovatief en vaak voorop met leuke avonden. Zo kwamen er steeds meer mensen in de grote vriendengroep. Spelletjesavonden werden altijd veel bezocht, vaak met heel veel gezelligheid. Maar uiteindelijk moet er een eind aan komen. Wij zijn ouder geworden en wij hebben er minder tijd voor gekregen. Het is goed zo, het is leuk geweest.

Zoals David al zei, Covesight heeft een groot deel van mijn jeugd uitgemaakt. Daarom wil ik ook even paar mensen speciaal bedanken. Eerst Sybren en Jeff. Deze twee Rotterdammers kunnen nogal eigenwijs zijn en goed tegen elkaar doordrammen, maar staan er wel voor je als er iets is of als er een probleem was. Dan Douwe, deze man krijgt ook veel credits voor het prachtige eiland. Hopelijk gaat het een beetje goed in het zonnige Limburg. Brecht ook, in de beginjaren van Cove hebben wij vaak ruzie gehad, maar dat maakte de band eigenlijk alleen maar sterker. Voor David geldt hetzelfde. Ik ben blij dat veel mensen mij hebben gewaardeerd en dat nog steeds doen.

Ik sluit wel even af met André Hazes(Ja, Nederlandse muziek, ik weet..):

Ja bedankt, het was te kort, dat vergeet ik niet

Iedereen hield van jou, dat stilt mijn verdriet.

Bedankt, mijn vriend.

Bedankt, mijn vriend.

Inderdaad, hart verscheurend maar gelukkig kan hij op steun rekenen van het forum. Gtaboy107, ondanks dat Covesight er niet meer is, hoop ik toch dat je op het forum blijft rond hangen. Zo niet, dan even goede vrienden maar ik wil je wel een fijne jubileum wensen!

Contest

GTAGames.nl afbeelding
De eerste ronde van de Minecraft contest zit er bijna op. De deelnemers van de contest hebben nog 3 uur om hun werkje in te leveren bij @Dexist anders ben je te laat en heb je sowieso de eerste ronde geen punten behaald.

De opdracht van de eerste ronde was:

Pietje en zijn varkentje Joriz waren al lange tijd opzoek naar een mooi eilandje, ver weg van alles en iedereen.

Na een lange zoektocht over de grote oceaan heeft hij dan toch eindelijk een mooi plekje weten te vinden.

Pietje heeft grote plannen om het eiland helemaal om te bouwen naar zijn wens.

Helaas heeft Pietje twee linkse handen en kan dus eigenlijk helemaal niks.

Daarom schakelt hij hulp in van buitenaf.

Pietje's wens:

"Ik wil graag een mooi kasteel, met twee torens en een binnenplaats. Ook heb ik altijd al een eigen zwembad gewild.

De grootte en stijl van het kasteel maakt mij niet zo veel uit. Wel wil ik graag dat er een ruime slaapkamer wordt gemaakt.

Om na te kunnen denk over het leven, wil ik graag een ruime zaal hebben waar ik op een troon kan zitten.

Omdat ik geen fan ben van cobblestone of dirt wil ik graag dat daar niet mee wordt gebouwd.

Voor de rest maakt het mij niet zo veel uit en mag je je creativiteit de vrije loop laten gaan.

Oh ja nog een ding ik wil graag ook een mooi plekje hebben voor mijn varkentje."

De resultaten zullen binnenkort online staat met daarbij natuurlijk ook de uitslag. Ik ben zeer benieuwd naar de creaties van de deelnemers aangezien we een hele creatieve community hebben.

GTAGames.nl afbeelding
Sans Soleil heeft eindelijk een reddende engel. @NandroDavids wist uiteindelijk de code te kraken en daarmee onze zomer te redden. Maar wat was het wachtwoord? @thebig wil namens Sans Scrupules dit nog niet prijs geven zodat andere leden ook nog een poging kunnen wagen. In het discussie topic van het betreffende contest staan genoeg hints om snel tot de oplossing te komen. Dus laat je hersenen nog maar even kraken en probeer eruit te komen want zoals je ziet is het inderdaad mogelijk!

Dit was OWNews voor deze week. Volgende week kunt u uiteraard een nieuw stukje verwachten. Hebt u nieuws waarvan u denkt dat het hier thuis hoort? Meldt het dan even door hier te klikken. Hartelijk dank! :)

9 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...