Jump to content

Opinieblad

  • artikelen
    106
  • reacties
    243
  • bezichtigingen
    70933

Editie 3 - Tijdboek der GTAForum


Visser23

478 bezichtigingen

14ya6qg.jpg

Geschreven door ERRWINS

"Sociaal, behulpzaam en brutaal."

Vorige edities werden al goed ontvangen, dus we gaan heerlijk op dat tempo door. In deze editie gaan we het hebben over een oude legende, oud crewlid en een Photoshop meester. Zijn naam verscheen afgelopen week op het forum, en dat vroeg om opheldering. Wie is deze legende, wat heeft hij vroeger bereikt en véél belangrijker; waarom is hij terug en hoe ziet hij zijn toekomst op het forum voor zich?

GUNZFORHIRE_zps5aa5f406.png

Op 27 juli 2005 werd er een account geregistreerd door een, toen nog onschuldig, 10-jarige jongen. Het account heette toen nog gtamaster184. De getallen van het account lijken niet heel logisch, maar toch zit er een goede reden achter. Het betreft het jaartal 1984, aangezien hij dacht dat je voor het forum minimaal 18 jaar moest zijn. Het forum was in die tijd nog gescheiden van GTAGames en WikiGTA bestond nog niet. De reden voor zijn registratie? Cheats voor Grand Theft Auto San Andreas. Een schande natuurlijk, maar iedereen komt op het punt van zijn GTA-carrière dat hij/zij cheats gaat gebruiken.

"Als 10-jarige jongen hield hij zich niet bezig met de regels."

Het begin van zijn forumcarrière was niet helemaal rozengeur en maneschijn. Als 10-jarige jongen hield hij zich niet bezig met de regels, iets wat hem als snel een waarschuwing op leverde voor het bumpen van oude topics. Het kostte hem een aantal maanden om dit voor elkaar te krijgen, maar de waarschuwing was echter na drie weken alweer kwijtgescholden. Sindsdien gedraagt hij zich als een voorbeeldige burger, joinde hij de 'oude' The Oceans en wist hij nog niet wat het forum voor hem in petto had.

WANTU_zps9192fbc2.png

Een aantal jaren later is hij natuurlijk een stuk volwassener en serieuzer geworden, en dat werd opgemerkt door vele leden én de crew. Hij was ruim aanwezig in het Graphics-subforum. Zijn doel was om mensen te inspireren om bezig te gaan met Photoshop en uiteindelijk beter te worden zodat het subforum actiever werd. Hij gaf vele leden uitgebreide adviezen, rates en trucs. Naast dit initiatief heeft hij ook een flink waslijst aan tutorials opgebouwd, die overigens nog steeds te vinden is, met bijbehorende PSD-files. Zijn inzet in dit subforum bleef, zoals al gezegd, niet onopgemerkt en werd hij beloond met een zwart jasje.

"Het vrolijkte hem op om designs te maken."

Zijn Photoshop skills zijn ook niet uit de lucht komen vallen, dit moet je uiteraard ook leren. Zijn interesse voor het programma werd gewekt toen hij zag dat veel leden vette signatures hadden. Dit wou hij ook kunnen maken, en zo werd hij nieuwsgierig naar het maken er van. Zo gezegd, zo gedaan. Hij ging op zoek binnen het Graphics-subforum naar tutorials. .Levi. had op dat moment een aantal tutorials online gezet voor leden, om leden het meesteren van Photoshop te leren. Na het volgend van deze tutorials, is zijn liefde voor Photoshop ontstaan. Tot op de dag vandaag is hij .Levi. daar nog steeds dankbaar voor, aangezien hij veel plezier uit deze hobby kon halen. Het vrolijkte hem op om designs te maken. Groeien op het forum had 'ie toen nog niet voor ogen, maar toen de tutorials genoeg aandacht kregen, had hij wel door dat hij mede hierdoor carrière kon maken. Maar zijn voornamelijke doel van tutorials was, dat mensen het gingen volgen zodat er meer battles konden komen en zo ook spannende SOTM's.

BLOCKING_zpsfd4e4ebe.png

Zijn huidige lijn van werk werd voortgezet en uiteindelijk kwam er alleen maar meer en meer. Ook dit vond de crew genoeg om hem een promotie te geven, ditmaals naar Megalid. Tutorials maken vergde veel tijd en werk, dus de promotie kwam niet geheel onverwacht maar hij was door het dolle heen. Hij kreeg zelfs een Whatsapp van Silverbyte met de tekst: "LUL JE BENT MEGALID". Zoals veel leden al beweren, is Megalid slecht een tussenstap. Voor Gta Ripper bleek dit ook te gelden, want hij werd uiteindelijk door -Matthijs- of .Levi. gevraagd of hij wou modereren in het Graphics-subforum. Hier hoefde hij natuurlijk niet lang over na te denken, hij zei volmondig "JA".

"Hij kreeg een soort van forum burn-out."

Aan alle mooie dingen komen een eind, zo ook aan de carrière van Gta Ripper. Toen hij eenmaal moderator werd, brak er een drukkere periode aan in zijn leven en had hij minder tijd om op het forum te zitten. Daarnaast had hij het gevoel dat er (hele) hoge verwachtingen van hem waren. Dat hij het Graphics-subforum eigenhandig weer super actief moest maken. Dat was natuurlijk niet het geval. Het plan was natuurlijk om het stap voor stap te doen. De combinatie van het super actief maken van het subforum én de hoge verwachtingen eisten zijn tol. Hij kreeg een soort van forum burn-out. Hij heeft toen aangegeven te willen stoppen als moderator en is sindsdien niet meer online geweest.

MERICA_zpsed3bdcb8.png

Tot afgelopen week. Er verscheen de volgende statusupdate: "Zal ik dan toch maar eens een comeback maken hier? Hmm...". Hiermee was zijn comeback min of meer zeker. Maar wat triggerde hem om het forum weer op te zoeken? Ergens in juli van 2014 kreeg hij een PS4, en daar komt GTA V spoedig bij. Dit was al een kleine hint natuurlijk, maar hij wou ook weer beginnen met Photoshop. Het was inmiddels al meer dan één jaar geleden dat hij het had aangeraakt. Voor Gta Ripper staat Photoshop en het forum gelijk aan elkaar dus een comeback was onmogelijk om uit te sluiten. En wat de toekomst voor hem in petto heeft, weet ie niet maar hij heeft wel ontzettend veel zin om zichzelf weer in te gaan zetten voor het Graphics-subforum!

"A legend never dies!"

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...