Jump to content

Opinieblad

  • artikelen
    106
  • reacties
    243
  • bezichtigingen
    70907

[Maandboek Januari] Hot Topics


Visser23

900 bezichtigingen

hottopicsx3kyp.png

Geschreven door ERRWINS

Welke onderwerpen waren heerlijk heet en populair in januari? Hier vind je een kleine greep uit de collectie want om nu elk topic te gaan beschrijven waar in januari op gereageerd is, lijkt me niet echt de bedoeling. We zijn immers actief op een populair forum, hihi. Aangezien we stil staan bij onze meningen, heb ik deze er ook maar even gezet. Ben je er niet mee eens? Lekker puh! Grapje hoor, reageer dan even in de reacties.

Aanslag in Parijs

Het topic in kwestie gaat over de aanslagen wat er vanaf 7 januari 2015 in Parijs is gebeurd. In en bij het kantoor van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs hebben drie gemaskerde mannen met automatische wapens rond het middaguur zeker twaalf mensen gedood. Ook zijn zeker tien mensen gewond geraakt.

Verschrikkelijk dat dit topic één van de populairste topics van januari moest worden. Het had niet gehoeven wanneer een aantal mensen een wat langere lont hadden gehad, ook al wordt je profeet belachelijk gemaakt. Hier moet je toch enigszins om kunnen lachen, daar bereik je veel meer mee dan wat er nu is gebeurd. God wordt ook vele manieren belachelijk gemaakt, maar waar ziet men mensen met machinegeweren om dit te 'wreken'? Juist, nergens. Ze lachen erom, drinken hun koffie op en gaan aan het werk. En als zo vrij mag zijn om Geert Wilders te citeren: "Het zijn niet de Moslims die terroristen zijn, maar het zijn vaak de terroristen die Moslims zijn."

Een gedurfde uitspraak maar over het algemeen wel waar. Niet alle Moslims zijn terrorist, maar vele terroristen 'beweren' wel Moslim te zijn. Hierdoor krijg je haat jegens de Moslims, en wordt alles over één kam geschoren. Maar waarom? Waarom zijn mensen zo blind om maar direct een andere Moslim te veroordelen op iets wat hij/zij niet eens heeft gedaan, wat zijn of haar geloof niet eens heeft gedaan maar waar een individu aansprakelijk voor is en daarbij een geloof misbruikt. Misbruikt op een manier waardoor de gehele maatschappij naar de 'tering' gaat.

Wie is de Mol? Seizoen 15

Voor de mensen die het niet kennen; 'Wie is de Mol?' is een programma van de Nederlandse publieke omroep (NPO) waarbij deelnemers moeten raden wie de mol is. En met Mol wordt verrader/saboteur bedoeld. De Mol krijgt verschillende opdrachten om zo goed mogelijk het gehele spel te laten falen. Punten, en daarbij ook geld, moeten niet worden verdiend. Uiteraard moet dit heel subtiel gebeuren, anders is het spel te snel voorbij en dat zou jammer zijn.

'Wie is de Mol? Seizoen 15' is een populair topic op het forum, en het lijkt erop dat veel leden, ook weer dit seizoen, het programma aan het volgen zijn. Ook thuis kun je blijkbaar opdrachten doen, om er achter te komen wie nu precies die Mol is. Een behoorlijk pittig spelletje waar je uiteindelijk gek van kunt worden, aangezien de regie heerlijk edit skills heeft waardoor de kijker veel informatie mist. Ook op het internet wordt 'Wie is de Mol?' lekker in de zeik genomen, en om jullie dat niet te onthouden, plaats ik het hier. Niemand die me tegenhoudt:

PC versie voor Grand Theft Auto V uitgesteld!

Het leek wel of de aarde even stil stond toen het forum dit topic zag verschijnen. Een ramp, een catastrofe en bovendien een tragedie. De PC-gamers op dit forum zijn zwaar teleurgesteld, en laten dat ook blijken. Binnen no-time had het topic 7 pagina's en behoort het tot één van de populairste topics van januari. Nou, populair mag ik het eigenlijk niet noemen, aangezien het meer veracht wordt.

Al was het al wel te verwachten, want wie Rockstar een beetje kent, kan er vanuit gaan dat een spel vrijwel altijd uitgesteld wordt. En Rockstar zou Rockstar niet zijn om deze traditie heerlijk in ere te houden, tot grote irritatie van de fans en PC-Gamers. Hevige uitspraken vlogen je om de oren, van "Rockstar kan de vinger krijgen, nu koop ik het spel helemaal niet meer." tot "Ik ga het spel wel kopen bij de release, maar als het bagger is dan koop ik nooit nog een Rockstar Game en zien jullie me hier nooit meer terug." Deze laatste uitspraak is van onze Globale Moderator Big Boss, en is zeer gewaagd. Zou hij echt het forum verlaten wanneer een game zo slecht zou uitvallen? Mocht dit werkelijk gebeuren, dan heb ik er maar één reactie op: ':7'

GTA Vice City Random Chat

Het werd aardig geel de laatste tijd binnen de random chat van GTA Vice City. Keert een legende terug naar het forum? Blijft hij actief, of wil hij alleen een stukje geschiedenis opsnuiven en er dan weer vandoor gaan? Geen idee, maar dat hij weer volop Vice City speelt, en daarmee de sectie van Vice City weer gedeeltelijk actief maakt, maakt me enigszins blij!

Als ik geel en Vice City in één zin noem, dan moet er al een naam tevoorschijn komen, tenzij je onder een hunebed (haha, wat een gekke Drent ben ik toch) hebt gelegen. Svenie is weer helemaal terug in zijn gedeelte van het forum, en heeft ook nog eens het spel erbij gepakt. Hij is bezig om alle speciale voertuigen op te slaan in zijn garage's. Zelfs boten, als lijkt mij dat een ramp om deze in een garage te krijgen. Svenie, ga zo door want Vice City mag niet vergeten worden. En ook niet haar muziek overigens, anders krijgen we allemaal 'Nicky Minaj kindertjes'. #SWAG.

4 reacties


Recommended Comments

Zelfde artikeltje heb ik ook gelezen, want ik vond de uitspraak van Wilders wel leuk om even na te checken. Alexander Pechtold (walgelijke man) dacht er net zo over en slingerde die grafiek op z'n Twitter. Ik begrijp ook best dat de grafiek niet echt alle kanten van het verhaal laat zien.

Andere terroristische organistaties vind je onder andere in Spanje (ETA, voor een onafhankelijk Baskenland) en Frankrijk (FLNC, voor een onafhankelijk Corsica). Door hun aanslagen vallen/vielen zo nu en dan wel doden. De ETA is volgens mij al sinds een paar jaar gestopt met gewapende aanvallen. De grootste terroristische organistatie binnen Europa blijft natuurlijk de IRA, maar daar hoor je ook haast niets meer van. Ze bestaan volgens mij nog wel.

Geenstijl moet je overigens niet al te serieus nemen, zij zullen altijd de waarheid zo verdraaien dat het voor hen goed uitkomt, desnoods doen ze aan smaad om 'politiek correct Nederland' de mond te snoeren. Ik lees trouwens wel af en toe Geenstijl, maar dat is meer uit nieuwsgierigheid ^^ En daarnaast is het ook maar een vaag artikeltje.

Link to comment
Ik wil wel eens weten hoe bovenstaande grafiek in elkaar zit. Het aantal islamitische aanslagen is wel opvallend klein, dat terwijl in Europa er maar weinig weet is van aanslagen die niet door moslimextremisten gepleegd zijn.

Goh, Breivik in Noorwegen, Karsten T in Nederland, De Gelder in België... ik zeg niet dat ik direct veel aanslagen kan opnoemen, maar "weinig weet" is wat anders en ik kijk slechts naar de laatste vijf jaar. Daarnaast spelen inderdaad het Baskenland en Ierland een groot deel in wekelijkse/maandelijkse gebeurtenissen.

De vraag is ook waar je zo'n lijn trekt. Charlie Hebdo of Utoya zijn duidelijke aanslagen of extreme daden van geweld, Kim de Gelder die een kinderdagverblijf binnenstormt is dat wat minder. Een daad van geweld zeker, maar er zit geen verdere bedoeling achter (of dat denken we toch) en dat is toch het idee van een aanslag.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...