Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579268

Editie 39 - Jowx Column


Dutchy3010

841 bezichtigingen

oc_own_jowx.jpg

Deze rubriek is geschreven door Jowx!

Welkom bij Jowx' Column, de rubriek waarvan de inhoud nooit vast staat. Alles kan hier in komen te staan, van leerzame en schokkende onderwerpen tot de grootste onzin. De bedoeling van de column is elke week anders, maar het is nooit de bedoeling om opzettelijk schade toe te dienen aan wat dan ook. Alle grappen die in deze column gemaakt worden, zijn niet bedoeld om te kwetsen. Hou er rekening mee dat er allerlei onderwerpen langs komen, ook onderwerpen die niet geschikt zijn voor sommige lezers. Wanneer dit het geval is, staat er een waarschuwing boven de column. Wanneer je daarna besluit toch door te lezen is het geheel op eigen risico, hiervoor accepteer ik geen aansprakelijkheid. Tot zover het geblaat waarin ik mezelf bescherm, het geen wat rest is jullie veel leesplezier wensen in een nieuwe editie van Jowx' Column!



De twee columns van afgelopen week die leeg staan worden nog gevuld, hou deze dus in de gaten. Tijdens de volgende editie worden er links naar die columns geplaatst, mijn excuses voor alle vertraging.

Mooi, over tot de orde van de dag. Vriendjespolitiek, je ontkomt er niet meer aan. Alles wat er op het forum gebeurt is verbonden aan vriendjespolitiek, van een promotie tot een corporationverkiezing. HEt komt allemaal op het zelfde neer, vriendjespolitiek. Iedereen slijmt bij de crew voor een promotie, leden kopen elkaar om en de crew is eigenlijk een stelletje hielenlikkers. Althans, dat is de visie van sommige die hier ronddwalen. Leden die toevallig vaak tot de normale leden groep behoren, al een tijdje actief zijn op het forum, maar niet promoveren. Hoe kan dat nou toch? Natuurlijk! ''Ik slijm niet bij een ander, dus ik promoveer niet. Dat is het, dat ik daar niet eerder op ben gekomen is mij een raadsel.'' Of ligt het toch anders? Misschien worden leden gepromoveerd omdat ze behulpzaam zijn, een goede bijdrage aan het forum leveren of meer dan €50,- op hun bankrekening hebben. Maar de realiteit wilt men meestal niet onder ogen zien, het is oneerlijk en verder kijken ze ook niet. Aan de ene kant is dat jammer gezien de sfeer die ze verkloten, aan de andere kant is het gewoon dom. Niet dat ik hiermee wil zeggen dat jullie dom zijn, maar het is gewoon zo.

Misschien klinkt het hard, misschien mag ik het niet zeggen. Maar als je een beetje nadenkt en verder kijkt dan die achterlijke complottheorieën, gaat er opeens een hele andere wereld voor je open. Leden promoveren omdat ze dat verdienen, niet omdat ze vrienden hebben die hoger op het forum staan. De meeste die alsmaar lopen te blaten dat het hier om vriendjespolitiek gaat weten niet eens waar ze over praten, als ze dat wel doen zijn ze zelf zo corrupt als maar zijn kan omdat ze dan informatie hebben die ze niet eerlijk verkregen hebben. En daar gaat het jullie toch om? De eerlijkheid, alles is toch zo oneerlijk. Ja, maar zolang het voor je eigen goed uit komt schuif je die eerlijkheid eventjes aan de kant, dan maakt alles opeens niet meer uit. Maar zolang iemand anders promoveert komen de jaloerse gevoelens als snel weer naar boven, dan is alles oneerlijk en dat mag niet. Boehoehoe, zoek ajb een leven. Dan komt het leukste, de PB conversatie. Ze worden boos en gaan dreigen, vervolgens beweren ze dat het gepromoveerde lid geen leven heeft. Moet je jezelf eens zien, je maakt je druk om een promotie om een forum. Ik hoop voor je dat je de afgelopen nachten hebt kunnen slapen, het zou me niks verbazen als dat niet zo is.

Nu is er iemand die al een tijdje loopt te mekkeren dat het hier oneerlijk gaat, van PB's tot boze reacties op een profiel. Hij doet het allemaal. Maar is hij zelf eigenlijk wel zo eerlijk? Toevallig kwam ik afgelopen week met hem in contact, hij wilde leren slijmen. Als slijmbal in hart en nieren kon ik deze stakker natuurlijk niet laten staan, dus ik wilde hem helpen. Daardoor ontstond de volgende conversatie, de PB's zijn in origienele staat en dus niet bewerkt.

-----

[Censuur]: Hey, leer mij een slijmen!?

Jowx: Wat kan je al, en wat wil je nog leren? :D

[Censuur]: Superlid worden. Maar eigenlijk wil ik zo weinig mogelijk mensen helpen..

Jowx: Ok dan, verdien je goed?

[Censuur]: Ja genoeg. Ik sta ruim in mn schoenen :puh:

Jowx: Dan is promoveren toch niet zo moeilijk?

[Censuur]: Stel me voor zou ik zeggen..

Jowx: Hahaha, hoeveel ben je bereid te betalen?

[Censuur]: 20€. En mocht ik dan superlid worden krijg je een bonus van 30€. Deal? Geen grapjes.

Jowx: No way! Pas bij drie cijfers begin je enige kans te maken, voor minder doe ik het niet. :N

-----

Op dat moment werd het opeens akelig stil, misschien was het toch iets te hoog om gelijk naar drie cijfers te gaan.

-----

Jowx: Te hoog bod? :-(

[Censuur]: Wat denk je zelf?

Jowx: Wat heb je er dan voor over? Maximaal? :)

-----

Opnieuw een stilte, ik deed hem een laatste bod.

-----

Jowx: Voor €25,- stel ik je voor, en ik krijg er €50,- bij als je het ook daadwerkelijk word. Wat zeg je er van?

-----

Maar ook hier reageert hij niet meer op, misschien dat hij tussentijds opeens de OWN gelezen heeft en langs een oude column van mij gekomen is. Ik weet het niet, maar als je op deze manier bezig bent, vraag je er om om in deze column gezet te worden. Een ander eerst de grond in boren, maar zelf ondertussen... Natuurlijk zal het een en ander wel niet gemeend zijn, daar gaat het ook niet om. Het beeld dat sommige leden over het forum hebben is gewoon triest, nu pak ik toevallig [Censuur] eruit omdat hij zo slim was om contact met me op te nemen. Maar het zijn er helaas zoveel meer, en ik vrees dat er vrij weinig aan te doen valt.

Als dit forum zo slecht in elkaar steekt, als iedereen in de crew een hielenlikker is, als iedereen op basis van vriendjespolitiek gepromoveerd word. Waarom druk je dan niet gewoon op ''Uitloggen'' en kom je nooit meer terug? Het antwoord hoef je niet eens te geven, dat doe ik wel voor je. Diep van binnen weet je dat de dingen anders in elkaar steken dan dat jullie soms beweren, alleen neemt jaloezie soms de macht over je. Als het hier zo slecht is, ga dan gewoon weg. Verziek het niet voor de leden die het wel naar hun zin hebben, doe iets nuttigs met je tijd.

Natuurlijk is het niet netjes om PB's openbaar te maken, maar waarom zou de waarheid achter gesloten deuren moeten blijven? Jullie willen eerlijkheid, dan krijgen jullie het ook. Ik heb niks uitgelokt, ik kreeg zelf de eerste PB binnen. Voor leden die op zo'n manier over het forum en de crew denken, op zo'n manier met leden om gaan en op zo'n manier bezig zijn heb ik geen enkel respect. Ik doe het niet om je zwart te maken, maar als je op geen enkele manier van die visie af te halen bent moet het maar zo. Misschien dat je nu in ziet dat het forum helemaal geen hoopje hielenlikkers is, of misschien dat je volhardend vol blijft houden dat alles oneerlijk is. Dat er oneerlijke dingen gebeuren ga ik niet ontkennen, maar grotendeels zijn jullie daar zelf de oorzaak van.

Laat één ding duidelijk zijn, deze column is niet geschreven om een individueel lid de grond in te boren. Deze column is geschreven vanuit mijn mening, ik hoop dat jullie begrijpen waarom ik dit schrijf en dat het een keer afgelopen is met dat gezeur over vriendjespolitiek. Daar naast heb ik geen zin in een hele discussie met mensen die niet beargumenteren, discussieren vind ik best, zolang je maar je standpunten beargumenteerd. Hou in alle andere gevallen je reactie maar voor je, nutteloos elkaar de grond in boren heeft weinig zin. Kom met argumenten, of blijf weg.

Heeft u opmerkingen, klachten, ideeën, tips, inzendingen, persoonlijke reacties of gewoon zin om een PB te sturen naar aanleiding van deze column? Twijfel niet, stuur het in! Door middel van een PB kan je met mij in contact komen, ongeacht de inhoud van de PB is de kans dat ik reageer altijd 100%. Voor andere reacties op de column kan je een reactie achter laten, hiervoor hoef je geen PB te sturen. Wanneer je vind dat iets écht niet in de column kan of wanneer je wilt dat iets verwijderd word, dan kan je het laten verwijderen door mij een PB met duidelijke beredenering te sturen. Met boos reageren op een column maak je de kans op verwijdering nihil, weet wat je doet. Ik stel alle soorten van feedback op prijs, bedankt voor het lezen en tot de volgende editie van Jowx' Column!

- Jowx -

44 reacties


Recommended Comments



Tsssj, als je iemand probeert om te kopen ben je in mijn ogen al treurig bezig, maar als je dan ook nog eens meent dat Jowx uitgerekend de persoon is om een 'kun je me geen superlid maken' vraag aan te stellen ben toch

Link to comment
Is de naam '[censuur]' trouwens nog vrij? Ik vond het wel sexy staan :sigaar:

De naam is volgens mij nog vrij. Veel plezier met je nieuwe naam Piet-Herr [Censuur] :clown:

Link to comment
Dit is toch wel echt gebeurt he?

Ik zat ook halverwege de column met de vraag of dit een spruit van Jowx' humor is, of daadwerkelijk echt is gebeurd. Van beide sta ik ondertussen niet meer te kijken. :clown:

In ieder geval hulde aan deze column.

Link to comment

Ik weet ook wie meneer censuur is... En tja wat kan je erover zeggen.. Ik heb een pmbox vol van hem dat ik oneerlijk SL geworden ben. Dat ik die hielen van de Crew lik enzo.. Dus dan komt dit wel triest over...

Wat me trouwens in de pmen ook opviel was dat hij eerder wist dan ik dat de stemming van het promoveren veranderd was... Over een lekje gesproken?

Link to comment
Ik weet ook wie meneer censuur is... En tja wat kan je erover zeggen.. Ik heb een pmbox vol van hem dat ik oneerlijk SL geworden ben. Dat ik die hielen van de Crew lik enzo.. Dus dan komt dit wel triest over...

Wat me trouwens in de pmen ook opviel was dat hij eerder wist dan ik dat de stemming van het promoveren veranderd was... Over een lekje gesproken?

Ehh, nu weet ik ook wie het is. Laten we het liever bij censuur houden, en in het algemeen verder gaan. Het gaat tenslotte over hem/haar

JowX mij blijft een vraag resterende: Waarom had je besloten om door te vragen wat hij/zij zou bieden enzo. Ik weet dat je niet omkoopbaar bent, maar waarom bleef je dan toch doorgaan? Om zo een toepasselijk voorbeeld te hebben? Om te kijken of hij/zij niet gewoon een grapje maakte? Waarom had je je commentaar niet meteen in een PB gezet? Waarom?

Btw: Het is toch dit column en niet deze column? H

Link to comment
Is dat de reden? Je wou hem/haar even belachelijk maken? Zet er dan ook zijn naam bij.

In de column staat duidelijk waarom het geschreven is, dus hier ga ik niet op in. ;)

Link to comment
Wie kaatst, kan de bal verwachten.

Is dat de reden? Je wou hem/haar even belachelijk maken? Zet er dan ook zijn naam bij.

Waarom moet er een naam bij. Het gaat om de discussie. Waarom is er als er een meisje promoveert altijd gezeik over vriendjespolitiek. Waarom moeten er pmen verstuurd worden (waarvan jij helemaal niet kan weten van wie ik die gekregen heb ;) ) waarin staat dat als ik ooit ML word diegene helemaal los gaat.

En dat is dan nog niet eens het minst trieste. Het meest trieste is dat diegene dan zelf op een misselijk makende manier probeert te promoveren.

En dan mij beschuldigen.... Sorry maar hoe triest kan je wezen...

Link to comment
Wie kaatst, kan de bal verwachten.

Is dat de reden? Je wou hem/haar even belachelijk maken? Zet er dan ook zijn naam bij.

Waarom moet er een naam bij. Het gaat om de discussie. Waarom is er als er een meisje promoveert altijd gezeik over vriendjespolitiek. Waarom moeten er pmen verstuurd worden (waarvan jij helemaal niet kan weten van wie ik die gekregen heb ;) ) waarin staat dat als ik ooit ML word diegene helemaal los gaat.

En dat is dan nog niet eens het minst trieste. Het meest trieste is dat diegene dan zelf op een misselijk makende manier probeert te promoveren.

En dan mij beschuldigen.... Sorry maar hoe triest kan je wezen...

Lees zijn zin. Zo neem ik het op.

En na 2x jou profiel bekijken is mijn conclusie 99,99% zeker.

@jowX daarboven:

Lees mij eerste post hier!

Link to comment
@jowX daarboven:

Lees mij eerste post hier!

Nogmaals, er staat duidelijk in waarom het geschreven is.

Mijn vraag is niet waarom het geschreven is.

Link to comment
En na 2x jou profiel bekijken is mijn conclusie 99,99% zeker.

@jowX daarboven:

Lees mij eerste post hier!

Hoezo... Ik heb van meerdere mensen een leuk berichtje gehad toen ik SL werd hoor. Hij was het niet alleen. En ik ben heel eerlijk. Ik had liever zijn naam zien staan. Maar het gaat er niet om of Joris iemand belachelijk wil maken. Het gaat erom hoe hypocriet sommige mensen zijn. Pot verwijdt de ketel...

Link to comment
Nou kan iedereen zeggen wat hij of zij wil, maar die 50 Euro hebben voor mij prima werk geleverd! :sigaar:

Stttt :-( Ik word al continu van vriendjespolitiek beschuldigd. Moeten ze dan echt weten dat je me kan omkopen...

Link to comment
Nou kan iedereen zeggen wat hij of zij wil, maar die 50 Euro hebben voor mij prima werk geleverd! :sigaar:

Stttt :-( Ik word al continu van vriendjespolitiek beschuldigd. Moeten ze dan echt weten dat je me kan omkopen...

Wie kan omkopen? Wat kan omkopen? Wat betekend omkopen

Link to comment

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...