Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579919

OWN 426 - World Of Games


OWN

720 bezichtigingen

iLb92WK.png

Welkom bij de 3e editie van World of Games in OWN. Elke week nemen we een game of gamefranchise onder de loep. Vorige week was het de beurt aan Maxis de makers van The Sims en SimCity. Deze week richten we onze ogen op Thomas Leo Clancy Jr. en de totstandkoming van de succesvolle stealth shootergames genaamd Tom Clancy.

De geschiedenis

Thomas Leo Clancy Jr. was een jongen met een droom. Een droom om in militaire dienst te gaan. Echter heeft hij te kampen met een ernstige oogafwijking, waardoor hij een zeer sterke bril draagt en zijn droom was niet haalbaar. In de jaren tachtig waar hij verkoper van verzekeringen was besloot hij een roman te schrijven genaamd "The Hunt for Red October". De recensies over dit boek en destijds president Ronald Reagan vond zijn boek ook geweldig. Al gauw werd Tom Clancy wereldwijd beroemd, waarna hij nog tientallen boeken schreef over de oorlogen waarin de Koude Oorlog een van de oorlogen is waar hij het meest over schrijft. Vier van zijn boeken zijn verfilmd en te zien geweest in vele bioscopen en theaters. In 1996 richtte hij Red Storm Entertainment op waar hij onder andere werkte aan gameseries als: Tom Clancy's Rainbow Six, Tom Clancy's Ghost Recon en Tom Clancy's Splinter Cell. Hij verkocht dit bedrijf jaren later voor een bedrag van 45 miljoen dollar aan Ubisoft. Het bedrijf Red Storm Entertainment is nu onderdeel van Ubisoft en heeft een naamsverandering gekregen naar Ubisoft Red Storm. Ubisoft Red Storm ging verder waar de ontwikkeling gebleven was en komt nog steeds met de bekende drie bovengenoemde gamefranchises en ontwikkelt ook de games van de FarCry-serie.

vgt3k.jpg

Thomas Leo Clancy Jr met zijn bril op sterkte

Tom Clancy's Rainbow Six

Deze gamefranchise speelt zich veel af in stedelijk gebied ten opzichte van Ghost Recon, waar je veel in open gebied bent. Tom Clancy's Rainbow Six is een tactical shooter die voor het eerst is ontwikkeld voor de PC in 1998. Later werd deze game ook speelbaar op Dreamcast, Nintendo 64, MAC OS, Playstation 1 en zelfs de Gameboy Color. De game is vooral gefocust op veel Stealth en vereist tactische aanpak. Je bent lid van een anti-terreur eenheid Rainbow samengesteld uit de NAVO-landen. Voordat elke missie begint heb een "setup" gedeelte waar je de aanpak van de missie voorbereidt en je strategie bepaald. De keuzes die je hierin maakt, heeft effect op de wijze waarop je tegenstanders zich zullen opstellen. Tijdens de campagne van de game is het mogelijk dat een aantal van jouw team overlijden, deze keren ook niet meer terug in de game, mits je de missie waarin ze zijn overleden opnieuw speelt. Deze game had ook een zeer uitdagende multiplayer, waar clans gevormd worden om tegen elkaar te spelen.

Over een aantal maanden verschijnt er weer een nieuwe Rainbow Six. Namelijk op 13 oktober 2015 zal het zijn release maken voor PC, Xbox One en PS4. Zoals te zien op vele gameplaybeelden is de game uitgebouwd tot op een punt waarop (bijna) alles afgebroken/opgeblazen kan worden. In Rainbow Six Siege ben je wederom lid van een anti-terreur eenheid, die opdrachten krijgt verschillend tussen het bevrijden van een gegijzelde of het ombrengen van een belangrijk persoon.

2nqsf2x.jpg

Tom Clancy's Rainbow Six uit 1998

Enkele andere games

Andere series waaronder Splinter Cell en Ghost Recon kwamen een aantal jaren later in ontwikkeling en waren net zo succesvol als de Rainbow Six serie. De originele Tom Clancy's Ghost Recon kwam uit in 2001 en speelde zich af in 2008, waar het onrustig is in Rusland en waar een grote groep ultranationalisten aan de macht is. Ze plannen om het IJzeren Gordijn te laten herbouwen en zo Rusland weer af te scheiden van de rest van de wereld. Jou taak als een van de Amerikaanse soldaten om dit plan in duigen te laten vallen. Van Ghost Recon zijn tot nu toe 10 games uitgekomen, waarvan de laatste een online game was. Een andere franchise namelijk Tom Clancy's Splinter Cell kwam tot stand in 2002. Het verhaal gaat over Sam Fisher die werkt voor de Amerikaanse NSA, waar hij een soort geheimagent is uit Third Echolon. Hij vecht tegen een voormalig NSAer, die het niet gered heeft om het zover te schoppen als Sam Fisher. Splinter Cell kent 8 games, waarvan de laatste uit is gekomen in 2013. Dit was Splinter Cell: Blacklist. Op dit moment is er een game in ontwikkeling die losstaat van bovenstaande franchises namelijk Tom Clancy's The Division. De game speelt zich af in New York in een open-world setting. De game zit vol met uitdagingen en verassingen.

Wat zijn jouw herinneringen aan Tom Clancy of een van zijn games?

1zvyjiw.jpg

Tom Clancy's The Division in ontwikkeling

niUH9rM.png

4 reacties


Recommended Comments

Ik vond Rainbow 6 altijd een van de leukste tactical shooters en nog steeds speel ik soms nog wel eens een potje van de oude Rogue Spear. Oja, niet te vergeten had je ook nog 2 H.A.W.X Games eh :puh:

Dat was ook op zich niet verkeerd en zag er best mooi uit voor die tijd.

Link to comment

Interessant, ik heb veel plezier beleefd aan de Splinter Cell en Ghost Recon serie op de ps2, maar op de ps3 ben ik alles wat te maken heeft met Tom Clancy uit het oog verloren.

Link to comment

Ik heb mij echt heel lang vermaakt met de allereerste versie. Wat ik er zo gaaf aan vond was dat je nu eens niet als een dolle tekeer moest gaan, en dat je volledig vrij was in het opzetten van de missie.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...