Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579990

OWN 426 - OWN Sprak Met...


OWN

703 bezichtigingen

MHB4gPu.png

signatureerrwinsonlinlbus8.png

@ERRWINS kennen we als Moderator en contestleider. Een gesprek over Cluedo, succes en The Oceans.

Contests zijn best belangrijk voor het forum; Ze zorgen voor binding en gezelligheid. Het is daarom ook belangrijk om zo nu en dan goede contests te organiseren zodat de community dichter bij elkaar komt. Ook zijn de contests een leuke bezigheid op je vrije middag en/of avond.

Persoonlijk vind ik het belangrijk dat het in leven wordt gehouden, mede omdat ik een gezelligheidsmens ben. Ik organiseer ze graag, maar helaas heb ik de laatste tijd niet zoveel tijd om een succesvolle contest te kunnen organiseren. Al is de behoefte er wel, want kom op, wie is er niet in voor een leuk spel?

Zoals ik al zei, ik ben een gezelligheidsmens. Elke dinsdagavond ga ik kaarten met vrienden en op vrijdagen ben ik regelmatig in het casino te vinden. Bordspellen die langer duren dan ongeveer een uur vind ik ook leuk, denk hierbij aan Cluedo, Risk of Monopolie.

r8lpHjZ.png

Cluedo heeft iets mysterieus, iets wat ik persoonlijk leuk vind aan een spel. Het spel introduceren op het forum had voor mij meerdere doeleinden.

Ik wilde graag plezier op het forum brengen, maar tegelijkertijd ook snel geliefd worden en niet een lid dat verdwijnt in de massa. Ik moest op een manier opvallen, en dat is uiteindelijk Cluedo geworden.

Na wat voorbereidingen ging het van start. Het was binnen 2 uur vol! Iets wat ik zelf nooit van had kunnen dromen. Na overleg mocht ik tegelijk een tweede editie starten. Voor mijn gevoel is Cluedo wel iets waarop ik kan terug kijken. Iets waar ik trots op mag zijn, en iets waardoor mijn naam bekend is geworden.

Soms is het wel jammer dat ik niet mee kan doen aan de spellen die ik zelf organiseer, maar het geeft ook voldoening om te zien hoe anderen het met veel plezier spelen. Bovendien vind ik het heel leuk om te plannen, maken en organiseren. Het belangrijkste vind ik dan dat spelers geen last hebben van foutjes die er in zitten en dat ze met plezier spelen. Een goede voorbereiding is essentieel; design, spelregels en uitvoering. Ik 'speel' mijn eigen contests vaak zelf voordat ze online gaan, en probeer zo de gaten op te sporen wat onduidelijkheid kan vormen. Pas daarna gaat het online, uiteraard pas na toestemming van de lokale moderator.

Het komt voor dat een contest niet aanslaat. Dat kan aan van alles liggen. De timing, de uitwerking of omdat het simpel niet aanslaat. Timing en uitwerking zijn wel de belangrijkste factoren. Als je wilt dat je contest een succes wordt, dan moet je een periode uit kiezen waarin het rustig is bij de contests (zomervakantie uitgesloten). Andere vakanties zijn juist wel ideaal want dan heeft iedereen tijd en zin om iets te gaan doen. Voor de rest ligt alles aan de uitwerking. Het moet gewoon goed in elkaar zitten want onze leden zijn best kieskeurig.

Maar van een slechte contest kun je alleen maar leren, waardoor je kwaliteit omhoog gaat. Ook moet je kijken naar anderen. Van; hoe doen zij het? Hoe promoten zij het, hoe is alles geregeld en klopt alles? Wanneer alles op z'n plaats valt, wordt je contest gegarandeerd een succes.

GTAGames.nl afbeelding
Op een gegeven moment ben ik binnen (de toen nog gang/corp) The Oceans contests gaan opzetten die door anderen geleid werden. Ik vond het leuk om te zien dat ook die contests aansloegen, omdat ik wist wie ze gemaakt had. Dat anderen de credits kregen vind ik helemaal niet erg.

Op een gegeven moment is The Oceans gestopt als corporation en verder gegaan als project. Ik zou diverse afdelingen onder mijn hoede nemen tot er iemand anders was die het zou overnemen. Het was de bedoeling dat ik mensen zou helpen met nieuwe contests. Hierbij moet je denken aan; hoe maak ik een goede contest, is het idee goed genoeg, zijn de regels duidelijk en valt het te realiseren? Als leden eenmaal ervaring hadden met het organiseren, komt de rest vanzelf. Het zou een lang proces worden, maar zeker de investering waard. Alleen mocht het nooit zo ver komen.

We hoopten met het project weer leven in de brouwerij te blazen. We hadden genoeg ideeën klaar liggen om uitgewerkt te worden, alleen ontbrak er animo en/of motivatie. En je kunt je leden ook niet gaan dwingen om met iets te komen. Onze ondergang was gewoon pech, en misschien verkeerd gepland. Maar ja, dat is altijd achteraf.

GTAGames.nl afbeelding
Juist dan zouden mensen moeten organiseren. De contest-uitpoeper is weg, dus er is weer ruim baan voor grote ideeën. Dus mocht je een goed idee hebben, schroom niet en ga er voor.

Persoonlijk wil ik nog wel een contest organiseren, alleen heb ik momenteel te weinig tijd om het voldoende te onderhouden. Wanneer de scholen weer beginnen, zal ik weer m'n best doen voor een leuke contest. Maar mocht er iemand zijn die graag hulp wil bij het organiseren van een contest, dan help ik graag.

Mocht het trouwens nog kunnen, dan raad ik iedereen aan zich in te schrijven voor Weerwolven van Wakkerdam. Het is een leuke contest waar iedereen aan mee kan doen.

uzjYYZL.png

4 reacties


Recommended Comments

Van de ene kant is het wel zo dat het in de vakantie veel rustiger is en er dus minder mensen zijn, maar de mensen die er zijn, zijn meestal wel weer actiever voor mijn gevoel.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...