Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579797

OWN 427 - OWN Sprak Met...


OWN

648 bezichtigingen

MHB4gPu.png

Qfxt0bN.png

We kennen superlid Crazy-Ghost van vele dingen, maar vooral van de bekende contest, Weerwolven Van Wakkerdam. Op de vooravond van de start lezen jullie een interview over Crazy-Ghost en zijn contest.

Ik heb het concept van het spel niet zelf bedacht; was ik maar zó geniaal. Het is een spel dat vaak in grote groepen gespeeld wordt en dat ik wel eens in de klas heb gespeeld. Het leek mij wel leuk om het ook eens met de mensen op het forum te spelen en daar kwam dus het idee om WvW te starten. Beter goed gejat dan slecht bedacht dus.

fHQaIjr.png

Ik probeer er natuurlijk wel een beetje mijn eigen draai aan te geven door nieuwe rollen toe te voegen en door de graphics van 3L1077 bijvoorbeeld. De krant in deel twee gaf bijvoorbeeld wat extra's en deel 3 is ingeleid met een brief van de burgemeester die de nood situatie uit roept. Dat soort dingen maken het denk ik minder standaard en zorgen ervoor dat spelers zich beter in hun rol kunnen inleven. Het inleven in zo'n spel is voor mij wel belangrijk. Het gaat eigenlijk om vertrouwen en iedereen moet eigenlijk proberen te overleven maar voor iedereen gaat dat op een andere manier. De wolven moeten zich bijvoorbeeld niet teveel laten opvallen zodat zij niet herkend worden als wolf en de burgers moeten door slim te spelen de wolven te achterhalen zonder dat mensen hun argwanen.

GTAGames.nl afbeelding
Op een forum gaat dit natuurlijk wel iets lastiger omdat je bijvoorbeeld geen gezichtsuitdrukking hebt als in het echt. Maar toch denk ik dat het in de vorige edities best goed gegaan is en dat mensen online juist op andere dingen letten. Ik weet niet of online spelen nu zijn voordelen of nadelen heeft tegenover in real life, het is gewoon heel anders. Het leuke aan het online gedeelte vind ik wel dat je beter de andere forumleden leert kennen door het spel en dat je dus ook goede contacten met andere leden kan overhouden aan dit spel. In het echt ken je meestal de mensen waarmee je dit spel speelt al redelijk goed en is het vooral voor de gezelligheid. Ik zie trouwens dingen als de gezichtsuitdrukking die je op het forum niet kan zien, niet als nadeel. Het is gewoon allebei anders. Ik moet toegeven dat het voor mij eigenlijk ook lang geleden is dat ik een potje heb gespeeld, bijna een jaar zelfs. Dat was toen op school. Maar heb het spel eigenlijk weinig gespeeld. Maar ook het laatste potje op het forum was al weer lang geleden en het werd dus eigenlijk wel weer tijd. Het laatste potje was, als ik het goed heb, namelijk vorig jaar in november. Zoals ik al zei: tijd voor een nieuw potje dus. Ik vond het tweede potje een succes tegenover het eerste. Veel mensen begonnen het spel na de eerste versie beter door te krijgen en daardoor werd het wel leuker. Ook had het meer deelnemers dan het eerste potje en was het velen malen actiever dan het eerste potje. Als je op de eerste dag een uurtje offline was kon je bijvoorbeeld al bijna twee hele pagina's missen.

Soms is het eigenlijk wel spijtig dat ik zelf niet kan meespelen. Maar het is ook echt heel leuk om vanuit mijn perspectief alles in de gaten te houden. Ik weet immers alle rollen en dan is het wel leuk om mensen het spel te zien spelen. Sommige wolven zijn bijvoorbeeld zo duidelijk aan het bluffen maar dan hebben andere dat niet door. Dus het is wel leuk om alle berichten te zien terwijl je alle rollen erbij weet. Ik moet natuurlijk wel kunnen zwijgen. Dat is langs de andere kant ook niet zo moeilijk: niemand vraagt naar info, en ik weet ook zelf dat als ik zoiets zou doen het spel verpest zou zijn. De leugen die ik me het beste kan herinneren was de geliefde van ERRWINS in het vorige potje (ik herinner me niet van buiten wie dat was). Die was zich helemaal in de problemen aan het praten. Errwins moest het natuurlijk wel voor zijn geliefde opnemen omdat hij anders zelf ook dood zou gaan en daar mee praatte hij zich ook in de problemen. Volgens mij was zijn geliefde toen aron24. Of nee, aron24 was samen met 3L1077 wolf. Ik vind trouwens dat de wolven het al twee keer goed hebben gedaan, ondanks hun verlies. Tweemaal overleden de zieners al snel, en zoiets is natuurlijk heel voordelig voor de wolven.

oyhi9Zc.png

Ik denk trouwens dat de wolven op zich niet minder kans maken, ondanks hun verliezen. Het heeft er allemaal mee te maken hoe slim iemand speelt. Veel wolven praatte zichzelf namelijk nogal in de problemen bij het vorige potje. Maar ik denk zeker niet dat zij het lastiger hebben dat de burgers. De geliefden daarentegen hebben het wel erg lastig en moeten heel slim spelen niet om samen te overlijden, maar zij zullen het niet altijd in hand hebben als de wolven bijvoorbeeld random iemand lunchen. Als een van de twee geliefden een wolf is of zelfs allebei ben je wel erg in het voordeel als geliefden want dan heb je het meer in eigen hand. Maar alhoewel het lastig is, denk ik wel dat de geliefden de leukste rol is van het spel. Maar dat is voor iedereen anders. Maar natuurlijk is elke rol in het spel leuk als je een beetje actief speelt en je in het spel verdiept.

Als ik zelf zou meedoen zou ik graag een dubbele rol hebben. Als basisrol zou ik een van de twee nieuwe rollen willen proberen. Namelijk de wolf in schaapskleren. En dan zou ik graag ook nog eens door Cupido gelinkt worden aan iemand. Dat lijkt mij wel een leuk duo. Doen alsof je een normale wolf bent tegen je medewolven maar ondertussen een dubbele agenda leiden en met je geliefde het spel uitspelen. Voor zij die nog niet gehoord hebben over de wolf in schaapskleren: het is een wolf die niet door de ziener herkend wordt als wolf. Als de ziener hem ziet denkt hij namelijk dat het een gewone burger is. Dat lijkt mij wel een leuke nieuwe dimensie toe te voegen aangezien de ziener nu ook niet meer alleen op zijn eigen ogen kan vertrouwen en altijd die wolf in schaapskleren in zijn achterhoofd moet houden. Dat maakt het net wat tactischer voor de ziener.

P1WbN09.png

3 reacties


Recommended Comments

Als je op de eerste dag een uurtje offline was kon je bijvoorbeeld al bijna twee hele pagina's missen.

Dat was zelfs een understatement. In het eerste uur werden er al bijna 10 pagina's volgepraat zag ik gister toen ik het terug las.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...