Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580010

OWN 436 - OWN Sprak Met...


OWN

812 bezichtigingen

MHB4gPu.png

SpacyColours

Ik ben SpacyColours. En het is mijn taak om de wereld voor verder verval te behoeden, om de mensheid te kunnen beïnvloeden, om de kwaadaardigheid van liefde aan te tonen en dichter bij de sterren te kunnen komen, oh ja en het Lifestyle forum beheren.Maar ja, m'n rol, tja. Ik sta bekend als sfeermaker blijkbaar. Maar iedereen is wel een sfeermaker in mijn ogen

puh2.gif

Uiteindelijk loste ik het zelf op een manier die ik hier helaas niet mag vermelden.

Ik had me hier ooit aangemeld onder de naam Blue_Yoshi_97, in 2006. Volgens mij wegens problemen met mijn disk. Ik had GTA: SA al eerder gekocht, maar die werkte op een gegeven moment niet meer. Toen ging ik naar de Free Record Shop om een nieuwe te halen, die werkte niet, teruggefietst, andere versie meegekregen, werkte niet, teruggefietst, nóg een andere versie meegekregen, werkte niet, teruggefietst, en uiteindelijk in de winkel maar geruild voor Pro Evolution Soccer 5. Na vier keer heen en weer fietsen zat ik alsnog met een kapotte GTA: SA en toen heb ik me aangemeld om op het forum om hulp te vragen. Uiteindelijk loste ik het zelf op een manier die ik hier helaas niet mag vermelden. hypocrite.gif

"...ik mocht er helemaal niet zijn."

Anyway, ik vond het forum wel leuk en werd uiteindelijk ook erg actief in de community. Helaas kon ik me als 12/13 jarige af en toe nog wel eens misdragen, en op een gegeven moment werd ik verbannen. Dat vond ik toen best wel een klap aangezien ik veel contacten door GTAForum heb leren kennen, en plotseling kon ik niet meer meepraten over het forum. Nog jarenlang heb ik het niet van me af kunnen zetten, en keerde ik regelmatig terug met dubbelaccounts, die het nooit erg lang uithielden. Uiteindelijk wist ik het forum wel achter me te laten en me met andere dingen bezig te houden. Na zo'n anderhalf jaar dacht ik er weer eens aan en maakte ik, meer uit verveling eigenlijk, weer een account, SpacyColours. De enige die wist wie ik was was NilsHolgersson, maar voor de rest wist niemand dat ik BlueYoshi97 was. Eigenlijk was ik helemaal niet van plan om weer serieus actief te worden, maar toch begon ik het er weer naar mijn zin te krijgen en ook mijn plekje op het forum weer te vinden. Voordat ik er erg in had, werd ik gepromoveerd tot Superlid. Toen begon ik me een beetje kut te voelen; ik werd erg gewaardeerd op het forum maar ik had een groot geheim bij me: ik mocht er helemaal niet zijn. Gelukkig kwam op dat moment Generaal Pardon: een eenmalige actie waarbij mensen een unban konden krijgen. Ik heb toen meteen een mail gestuurd naar de admins waarin ik alles opbiechte... tot mijn grote opluchting hadden ze er begrip voor, vergaven ze mijn vroegere zonden en mocht ik gewoon als SpacyColours blijven. Sjezus wat een verhaal. Nou ja, sindsdien heb ik het altijd naar mijn zin gehad op het forum en nog steeds, als moderator nu ook. Een rijke geschiedenis.

2rmp4cn.jpg

Ik ben zelf niet meer actief in Sans Scrupules eigenlijk. De gang zelf is alleen op Skype nog actief.

Ik heb wel een paar jaar veel voor de gang gedaan, de Sans Scrupules-blog met alle missies, La Gazette Noire's, dat is wel zo'n 90% van mijn hand gekomen. Maar het was ook mijn keus om het alleen te doen. Na een tijdje vond ik dat ik ook anderen mee moest laten schrijven aan La Gazette Noire. Het hoogtepunt voor mij was de eerst La Gazette Noire waar we gezamenlijk aan hebben gewerkt. Het was toch heel mooi om de gang zo te zien samenwerken. De afgelopen jaren werk ik er niet meer aan omdat het veel tijd kost en ik er niet zo veel voor terug krijg. Een paar avonden werken aan iets waar niemand op reageert... Maar het was voor mij, en voor anderen wel een goede ervaring, voor schrijven vooral. En aan de Sans Scrupules-missies hebben toch een aantal leden elke keer meegedaan.

"Ik heb het idee dat iedereen op het forum een beetje bang is om als spammer te worden aangezien."

Best jammer is de inactiviteit die het Forum lijkt te teisteren, maar vooral omdat de actieve leden die er nog wel zijn ook amper posten eigenlijk. Ik ken veel andere fora waar nog minder leden actief zijn, maar waar het forum zelf toch tien keer actiever is omdat de leden er gewoon tientallen posts per dag posten. Ik heb het idee dat iedereen op het forum een beetje bang is om als spammer te worden aangezien, maar ik wil iedereen juist aanmoedigen om lekker de hele dag door te posten. Als je een idee hebt voor een topic, maak er één. Als je je verveelt, schop wat Stamkroeg-topics omhoog. Iedereen bewaart zijn gespreksstof voor een paar plekken: de chat, Gang Talk-topics, Skype en topics in afgesloten ledenfora. Maar de Daylight en Latenight Lounge zijn zo goed als uitgestorven. Maar ja, elk forum heeft op een gegeven moment zijn beste tijd wel gehad, daar is niet zo veel aan te doen. Ik gok dat het over vijf jaar nog wel bestaat, maar nog inactiever is dan nu.

WnZU1vd.png

Ik heb laatst eens gecheckt op de franse GTAForum, en nog wat andere landen, die zitten nu ongeveer in dat stadium, maar GTAForum is geen kleintje... En de GTA-serie is nog springlevend, so yeah. Meer de community zelf die dan dood is. Gangs & corporations, lifestyle, dat soort. Blogs ook trouwens. Maar wie weet! Ik vind het best cool dat OWN weer is teruggekomen, dat had ik niet verwacht. Nu moet ik weg helaas, mag ik nog een nieuwe celebrity aanwijzen?

Ik kies: Nyltje!

8 reacties


Recommended Comments

Klopt helemaal. Je hebt een zeer groot punt. En in principe hebben we meer mensen nodig die zoveel posten als Pino. Het is alleen maar goed voor de activiteit binnen het forum.

Link to comment

Klopt helemaal. Je hebt een zeer groot punt. En in principe hebben we meer mensen nodig die zoveel posten als Pino. Het is alleen maar goed voor de activiteit binnen het forum.

Weet je wat goed zou zijn? Dat een aantal superleden en megaleden eens actief gaan worden en die voorbeeldfunctie gaan uitvoeren zoals dat van hun worden verwacht. Met alle respect, maar in mijn ogen zijn er wel veel superleden die nauwelijks op het forum komen omdat hun klagen over inactiviteit maar zelf niet de initiatief hebben om wat te doen. Ik heb vaker superleden aangesproken om een project te beginnen en dan zeggen ze dat ze het niet willen doen en dat ze er geen zin in hebben, belachelijk. En ik vind ook dat er een grote hoeveelheid niet op het forum komen omdat er weinig dingen zijn wat echt leuk zijn. Vroeger hadden we nog de concurrentie van MAF en OWN. Toen MAF terecht ging stoppen ging het bergaf met Oceans Weekly News. En dat weten hun zelf al te goed, maar verandering zie je weinig. Toen ik zag dat er zoveel redacteurs gingen stoppen met het schrijven voor Oceans Weekly News heb ik mezelf aangeboden bij de hoofdredacteur maar ik heb nooit een bericht teruggekregen. Vind je het dan gek dat er weinig mensen blijven bij de redactie? Ook lees ik negen op de tien keer deze krant gewoon niet meer omdat er niet heel veel interessants meer in staat in mijn opinie, vroeger hadden we nog een rubriek van Cabyon wat best wel geliefd was, het krantje. Sindsdien heb ik niet echt veel interesse in OWN gehad. :{

Link to comment

Pino spamt alleen maar.. Die reageert voor 'n groot deel inhoudsloos... :7

Maar neem het initiatief gewoon om een aantal (inactieve) topics omhoog te schoppen. Zodra men dit doet, wordt het Forum langzamerhand wel (wéér) actiever, hopelijk. Mijns inziens hebben véél mensen daadwerkelijk die motivatie niet om (veelvuldig) te reageren op verscheidende onderwerpen, wat ik best wel spijtig vind. Want op 'n Forum hoor je over het algemeen actief te zijn. Aan de andere kant vind ik dan ook dat je niet té 'inhoudsloos' moet reageren, zoals met die 'Raad het Voertuig'-topics, wat in principe geen meerwaarde heeft in mijn ogen. Ik vind het dan onverklaarbaar waarom men daar wel veelzijdig op kan reageren; Omdat je toevallig bijna niks hoeft in te tikken? Of komt dat nou toevalligerwijs door die '3 posts per persoon per dag'-reglement. Maargoed, dat is niet mijn pakkie-an.

Link to comment

Je kan het op verschillende manieren gaan bekijken. Pino zorgt zeker voor activiteit, ook in fora waar je de dood zowat ruikt. Hij zorgt voor een beetje leven in de classic fora. Daarnaast zorgt hij voor competitie op het forum. Dat vind ik toch zeker positief. Ook haalt hij af en toe inactieve topics omhoog waar we zeker nog wat aan kunnen hebben. Als we meer van dit soort leden hebben, kan het forum weer gigantisch actief worden. Dan worden vanzelf ook andere topics wel weer actief. Ik zie het als een aanwinst, mits het binnen de regels blijft natuurlijk.

@Aspy: Je hebt absoluut gelijk. Superleden, megaleden en crew moet zeker een voorbeeld geven en dat gebeurt in mijn ogen ook te weinig. Daarnaast heb je gelijk dat SL+ soms (of vaak) gewoon een aantal maanden inactief zijn. Soms met reden, soms zonder reden. Ik ben dan ook wel van mening dat hier sneller op ingegrepen kan worden, maar dat kan in de toekomst natuurlijk nog komen. Puur een beleidskwestie.

De kwaliteit van reacties, topics en overige zaken op het forum is soms inderdaad ver te zoeken. Maargoed, ik vind ook dat we hier soms wel te snel over zeuren hoor. Het begint natuurlijk allemaal bij onszelf, en ook wij doen er soms te weinig moeite voor.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...