Jump to content

OWN

  • entries
    5,186
  • comments
    17,587
  • views
    1,523,072

OWN 439 - GFX Met Visser


OWN

743 views

 Share

HJJAEFa.png

Deze week gaan we een stapje verder in Photoshop. Vorige week hebben we de basis een beetje leren kennen en hebben we eindelijk een signature weten te maken. Deze week gaan we opnieuw een signature maken, maar we gaan hier en daar wat nieuwe tools gebruiken van het Adobe-programma Photoshop.

Gezien het thema van Art of the Month gaan we deze keer voor een herfst signature.

Stap 1

Open een nieuw document van 400x150 (400 pixels width en 150 pixels height). Zorg ervoor dat de background op ‘White’ staat. Je document zal nu meteen wit zijn.

Stap 2

We beginnen deze keer anders dan anders. Vorige week begonnen we met het maken van een achtergrond, maar deze week plaatsen we direct de afbeelding waarom het draait. In dit geval ga ik niet voor een render, maar ga ik werken met een stock. Een render is in deze signature namelijk niet van belang. Zoek dus een stock op internet op en plaats deze in je document. Zorg er wel voor dat deze render op de juiste grootte is. Dit doe je door de simpele toetsencombinatie CTRL + T. Daarna moet je uiteraard de hoekjes nog pakken en met shift ingedrukt er wat mee gaan slepen. Ik heb gekozen voor

deze stock.

Stap 3

Nadat je de stock hebt geplaatst, moet je deze nog twee keer dupliceren. Dit doe je door middel van de toetsencombinatie CTRL + J of je klikt met rechts op de layer, waarna je duplicate layer aandrukt.

Stap 4

Maak de bovenste layers onzichtbaar door op het oogje

2naql1t.jpg te klikken voor de layer. Pak nu de Smudge Tool 72esmx.jpg en veeg met een 186 px grootte de hele stock over je design heen. Net zolang totdat je een mooi effect creert. Mijn signature ziet er op het moment zo uit:

9k40fb.jpg

Stap 5

Maak nu het eerste kopie weer zichtbaar door middel van weer op het (doorzichtige) oogje te klikken. Selecteer de layer en zet de blending mode op Soft Light.

vx2rug.jpg

Selecteer nu het tweede kopie en maar ook deze laag zichtbaar. Zet deze op blending mode Luminosity 50%. Mijn signature ziet er nu als volgt uit.

157goj.jpg

Stap 6

Ik ben nog niet echt helemaal tevreden met de kleuren combinatie. Laten we er dus wat anders van maken. Maak een nieuw Photofilter

rii3jn.jpg aan door midden van Layer > New Adjustment Layer > Photofilter. Kies vervolgens voor een Warming Filter LBA. Je kan natuurlijk ook andere filters kiezen, maar ik vond deze het best erbij passen.

1ypjdf.jpg

Stap 7

De signature is natuurlijk nog een beetje saai. Vandaar ook dat ik heb besloten om een light texture toe te voegen. Ik heb dan ook voor

deze texture gekozen. Kopieer en plak deze in je design en verklein hem weer naar de juiste grootte. Zet de texture op blending mode Screen en op ongeveer 60% opacity.

Stap 8

De signature is toch iets te licht. Maak een nieuwe layer aan (CTRL + Shift + N) en vul deze op met een zwarte kleur. Zet de layer daarna op Soft Light, 43% opacity.

axdu76.jpg

Stap 9

Naast bladeren moet er natuurlijk wel iets meer in een signature zitten. Ik heb ervoor gekozen om een vogel te verwerken in mijn signature. Ik heb

deze vogel gekozen. Kopieer en plak deze in je design. Selecteer nu de Magic Wand Tool (W) 3151mj8.jpg en klik op het witte gedeelte van de foto. Druk nu op ‘delete’ of ‘backspace’ om het witte om de vogel te verwijderen. Maak de vogel nu kleiner en dupliceer hem eventueel.

Stap 10

De tekst. Het moeilijkste gedeelte van de hele signature in mijn ogen. Maak een nieuwe layer en selecteer de Text Tool (T). Klik in je design en typ je tekst. Nadat je dat gedaan hebt, moet je eventjes vergroten of verkleinen. Ook moet je de tekst op een juiste plaats neerzetten.

Ik heb gekozen voor het font Chaparral Pro, bold italic. Nadat je de juiste tekst hebt geplaatst, ga je naar Blending Options (dubbelklik op de layer of rechtsklik > Blending Options). Ga naar Styles en klik vervolgens deze aan:

u57ip.jpg

Ga dan naar Drop Shadow en zet het neer zoals in onderstaande screen.

2jfm8o.jpg

Wanneer je dat gedaan hebt, ga je naar Inner Glow en zet je het weer neer zoals onderstaande screen.

21j0hoi.jpg

Ik heb dus gekozen voor een opvallende tekst. Dit aangezien de tekst in deze signature redelijk belangrijk is. Hier wil ik dan ook lichtelijk de focus op leggen. Aangezien het nog iets teveel is, zetten we de opacity van de textlayer op zo’n 60%.

Outcome

Dit was de tutorial dan alweer. We hebben een aantal nieuwe dingentjes geleerd.

- Blending Options

- Design met een stockfoto

- Adjustment Layer > Photofilter

De outcome van mij is de volgende en is tevens mijn ingestuurde signature in de Art of the Month Battle:

9apumv.jpg

TdGGBKT.png

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...