Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579960

Editie 7 - Sport


Dutchy3010

706 bezichtigingen

blog-33831-1159399515.jpg

Deze rubriek is geschreven door Ikkes

WK Paardensport goed afgesloten voor België en Nederland

Jos Lansik heeft op de slotdag van het WK paardensport de wereldtitel bij de individuele springruiters gewonnen. In de barrage van de WK Finale bleef hij als enige foutloos. In de finale liet hij de Amerikaan Beezie Madden, de Duitse Meredith Michaels-Beerbaum en Australische Edwina Alexander.

Op het eerste onderdeel werd er één maal op het eigenpaard gereden en er moest op de paarden van de tegenstanders gereden worden. Lansik, Madden en Michaels bleven foutloos en Alexander maakte een springfout en viel af. Doordat er geen winnaar kwam in de finale werd er een barrage gereden. In de barrage bleef alleen Lansink foutloos. Madden en Michaels gingen beide één keer de fout in.

Voor Jos Lansink, een geboren Twentenaar, was dit zijn eerste en zeer waarschijnlijk ook laatste grote overwinning. Lansink die dit maal voor België uit kwam is acht maal Nederlands Beste springruiter geweest en hij won als enige Nederlander ooit een Wereldbekerfinale.

Nederlands Elftal stelt teleur in Luxemburg

Het Nederlands Elftal heeft teleur gesteld in Luxemburg door met een magere 1-0 te winnen. De vooraf aangegeven opzet was agressief in de aanval gaan. Maar in werkelijkheid was het wel anders. Nederlands ging wel in de aanval maar deed dit op zo een manier dat ze totaal niet gevaarlijk worden.

In de wedstrijd waren de beste kansen voor Luxemburg die de fouten van de Nederlandse verdediging goed afsloegen. Toch was het Joris Matthijsen die vanuit een corner het enige doelpunt maakte.

Na de wedstrijd begreep het elftal zelf ook goed dat dit echt niet kan. Dit maakte ze duidelijk met opmerkingen als: "Dit was echt abominabel"(Van der Sar) en "We maakte er een potje van"(Dirk Kuyt).

Mentsjov stapt af in de Vuelta

De Russische Rabo-renner Dennis Mentsjov is afgestapt in de Vuelta. De winnaar van vorig jaar gaf aan dat hij metaal en fysiek leeg gereden was en dat het alleen maar slecht voor hem was om door te rijden. Voor de Rabobank Ploeg is dit een grote tegenslag omdat ze met Mentsjov de titel weer probeerden te pakken.

Voor Mentsjov was het al vrij vroeg duidelijk dat de titel dit jaar niet haalbaar was omdat hij in de eerste Bergetappes al 5 minuten prijs moest geven. Op het moment van afstappen had hij ruim driekwartier achter stand op de Spaanse leider Valverde.

Nederland herpakt zich in Eindhoven

Het Nederlands Elftal heeft zich herpakt in Eindhoven. Hier wisten ze met 3-0 van Wit-Rusland te winnen. In de eerste helft speelde Nederland met vlagen erg goed voetbal, er was een hoog bal tempo en de spelers schoven in zodat je een man meer creëerde. In de eerste helft wist Nederland ook nog op voorsprong te komen door een prachtig schot van Van Persie.

In de Tweede Helft ging het een stuk minder goed. Er sloop een beetje onrust in het team waardoor de spelers domme fouten gingen maken en zo kansen boden aan Wit-Rusland. Door die reden was Wit-Rusland ook beter aan het begin van de tweede helft. Na een ruim kwartier kwam hier verandering in. Na onder andere de wissel van Landzaat naar Schaars werd Nederland weer wakker geschud en scoorde ook nog 2 maal, 1 keer Van Persie en 1 keer Kuyt.

Na de wedstrijd liet Marco van Basten weten dat hij uiteindelijk tevreden was over de laatste 2 duels omdat er toch 6 punten binnen zijn. Wel liet hij weten dat er nog veel moest gebeuren om Nederland echt een topland te maken.

Begië met gemengde gevoelens na eerste kwalificatie reeks

De Rode Duivels hebben in hun eerste kwalificatie wedstrijden, voor het EK 2008, 4 punten weten te veroveren. In het eerste duel kwamen de Belgen niet veder als 0-0 tegen Kazachstan, maar in het tweede duel wist België met 1-0 van Armenië te winnen.

In het tweede duel begon Armenië zeer agressief maar kon geen echte vuist maken tegen de Belgen. Toch wist België de controle terug te krijgen en scoorde Van Buyten het enige doelpunt van de wedstrijd vanuit een inworp. Na de rust speelde België alleen nog maar controlerend waardoor de wedstrijd niet echt leuk was om naar te kijken.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naast het standaard sport nieuws komt er vanaf heden ook een nieuw deel in deze rubriek bij, namelijk: Sporter/Sport van de Week.

In deze rubriek wordt er achtergrond informatie gegeven over een sport(er) die deze week bijzonder in het nieuws gekomen is. Heb je tips voor Sporter/sport van de week stuur deze naar Ikkes.

Sporter van de Week: Andre Agassi

Andre Agassi, geboren op 29 april 1970 in Las Vegas, heeft afgelopen maandag afscheid genomen van het top tennis op zijn eigen toernooi, het US-Open.

Tijdens zijn loopbaan heeft hij vele overwinningen op zijn naam gezet. Hier volgt een overzicht van zijn carrière:

Gewonnen Grand Slam-toernooien: 8

Gewonnen toernooien enkelspel: 60

Gewonnen Masters Series: 12

Gewonnen toernooien dubbelspel: 1

Aantal keren olympisch goud enkelspel: 0

Aantal keren olympisch goud dubbelspel: 1

Verloren Grand Slam-finales: 7

Win/Verlies verhouding: 870/274

Aantal weken nummer 1 van de wereld: 88

Andre leerde tennissen van zijn vader Mike Agassi, een bokser die ooit op de Olympische spelen voor Iran uitkwam. Nadat hij geleerd had te tennissen is hij naar de tennisschool gegaan van Nick Bolletieri. In 1999 werd hij de vijfde speler ooit die alle vier de Grand Slam-toernooien te winnen. Andre Agassi is gehuwd met de Duitse ex tennisser Steffi Graf, samen hebben zij inmiddels 2 kinderen.

Enkele weetjes over Andre Agassi:
  • Andre staat 1e in de lijst van de Tennis Masters Series titels. Hij heeft deze 12 keer gewonnen. Hij word gevolgd door tijdgenoot Pete Sampras en Roger Federer met beiden 11 titels.
  • Heeft in zijn carrière een totaal van 8 grandslamtoernooien gewonnen. Hiermee staat hij op de lijst van Grand Slam titels. op een gedeelde 5de plaats, samen met Jimmy Cornors en Ivan Lendl.
  • Onderscheidingen: ATP Meest verbeterde speler van het jaar(1988, 1998), BBCs Buitenlandse Sportpersoonlijkheid van het Jaar(1992), ATP speler van het jaar(1999) en
    Arthur Ashe Humanitarian of the Year(1995, 2001).

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...