Jump to content
Joriz

Is Rockstar Games voor een grote aankondiging aanwezig op GamesCom?


Deze week is in Keulen de enorm grote Gamescom beurs gaande waar game-uitgevers hun aller nieuwste spellen aan de pers en aan gamefans laat zien. Al zijn alle grote gamebedrijven hier altijd met een stand aanwezig, zodat je zelf hun nieuwste games (na uren in de rij staan) kan testen, is Rockstar Games naar traditie altijd afwezig met nieuwe spellen. Rockstar is altijd afwezig aangezien ze op eigen wijze hun nieuwste spellen kenbaar maken aan het grote publiek. Echter dook gisterenmiddag de volgende foto op die voor een hoop speculatie zorgt:

med_gallery_1_5_23165.jpg

#Gamescom :O

Dankzij deze foto's zijn er al meteen wilde verhalen dat Rockstar Games toch een (geheime) stand heeft op de beurs en dat ze vandaag of morgen met een grote aankondiging komen! Natuurlijk zijn dit soort verhalen te mooi om waar te zijn. Tijd om het dus weer uit te zoeken. loveit.gif

Laten we beginnen met uitzoeken wie überhaupt de foto heeft gemaakt. Deze foto is namelijk gisteren gemaakt door Olli43. Olli43 staat bekend binnen de community als GTA-fan en daarnaast is hij een YouTuber die zoals vele YouTuber enorm veel nuttige en minder nuttige filmpjes maakt.

De beschrijving die bij de foto staat zorgt natuurlijk voor extra veel geruchten met slechts '#Gamescom :O' als opmerking kan je natuurlijk veel uit de foto interpreteren.

Gelukkig schiep Olli43 gisterenavond al wat meer duidelijkheid met de volgende Tweet: "Just so other YouTubers know. This is real at gamescom but it's in the business area. Not the public viewing area."

Deze foto is dus niet gemaakt bij een stand van Rockstar Games, aangezien Rockstar Games helemaal geen openbare stand heeft op Gamescom, maar in een ruimte die enkel toegankelijk is voor de pers.

Het is dus niet mogelijk om een nieuwe Rockstar titel te spelen op Gamescom.

Dat er achter gesloten deuren een logo van Rockstar hangt kan echter nog een hoop betekenen. Zo laat Rockstar Games vaak in het geheim aan een zeer selecte hoeveelheid pers hun nieuwste games zien, echter denk ik dat dit (helaas) niet het geval is. Ik denk dat het logo gewoon onderdeel is van de aankleding van Gamescon en daar gewoon elk jaar wordt opgehangen ter versiering.

Dit denk ik omdat Rockstar Games niet de traditie heeft om in augustus tijdens de vakantiekomkommertijd iets aan te kondigen en daarnaast het hergebruiken van aankleding op events heel vaak wordt gedaan. Kijkende naar de onderstaande tabel met aankondigingen van eerdere Rockstar titels denk ik dat ze niet nu al iets aan de pers laten zien (al is dat natuurlijk mogelijk). Al hoop ik wel dat er deze herfst eindelijk duidelijkheid komt van Rockstar Games over de DLC voor Grand Theft Auto V die een flinke uitbreiding moet geven op het singleplayer verhaal.

[table=header]Titel|Datum aankondiging

Grand Theft Auto IV| dinsdag 9 mei 2006

L.A. Noire| maandag 25 september 2006

GTA Chinatown Wars| dinsdag 15 juli 2008

Red Dead Redemption| woensdag 4 februari 2009

Agent| woensdag 3 juni 2009 (nog steeds niet uit!)

Max Payne 3| maandag 23 maart 2009

Grand Theft Auto V| dinsdag 25 oktober 2011[/table]

Wat denk jij dat het Rockstar Games bord op Gamescom betekent?

Bron foto: Olli43 Twitter

Share this post


Link to post
Share on other sites


Recommended Posts

Olli43 zegt nu ook in een eigen video dat het niets betekent (zijn eerste twitter post was dus een beetje een trol post). In de video zie je dat het onderdeel is van een Take-Two 'trading area' van zowel dus logischerwijs logo's zijn opgehangen van dochters 2K en Rockstar Games:

Zelf ben ik nog nooit op zo'n gamebeurs geweest. Wel een keer op een andere beurs (AutoRai) geweest waar je dus ook achteraf hokjes hebt verstopt achter de stands waar vooral 'ons kent ons' mensen uit het bedrijfsleven een bakje koffie drinken of een biertje nuttigen. Dus niet heel veel bijzonders meestal, behalve dat je je even kan onttrekken van alle drukte van de beurs en ondertussen dus een beetje kan netwerken.

Vooral blijft mooi dat heel veel andere YouTubers weer de meest speculatieve filmpjes met zelfs claims erin hebben gemaakt. Natuurlijk blijf ik hopen dat er iets gaande is (Rockstar Games zit natuurlijk niets stil), maar het lijkt mij dus sterk dat ze nu iets naar de pers doen laat staan de gamers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik kan me nog wel herinneren dat Rockstar vorig jaar rond de eerste dag van de E3 de trailer voor de inmiddels 'current-gen' en PC uitbracht, en dat er eerder (2011/2012?) een logo van Rockstar op de E3 hing, maar dat bleek uiteindelijk ook allemaal niets. Gewoon versiersels.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...