Jump to content

''Rockstar werkt aan een remaster van de GTA-Trilogy''

Posted
By PrioX
Posted

By PrioX

Source: Kotaku
Het afgelopen jaar zijn er tientallen geruchten opgedoken over mogelijke remasters van klassieke GTA's. Bronnen melden nu aan Kotaku dat deze er daadwerkelijk komen, en sneller dan we misschien verwachten.

De geruchten werden als maar groter nadat Take-Two Interactive recent bekendmaakte dat er gewerkt word aan drie remasters. Details gaf het bedrijf niet. Maar aangezien ze recent ook veel (bekende) modificaties voor de oudere GTA-spellen offline hebben gehaald, met veel negatieve reacties van de fans, lijkt het er toch op dat het iets te maken zou kunnen hebben met de remasters. 

 

Nieuwe bronnen melden aan Kotaku dat Rockstar Dunee inderdaad aan remasters werkt voor GTA III, GTA Vice City en GTA San Andreas. De spellen draaien op de Unreal Engine en zouden, al zullen de spellen ook grafisch wat weg hebben van de originele uitgaven. Ook de UI heeft een update kregen, al blijft het grotendeels trouw aan het origineel. 

 

Blijkbaar zijn de plannen rondom de drie remasters flink veranderd door COVID-19. De bedoeling was blijkbaar eerst om de remasters gratis te geven aan de spelers die GTA V voor de nieuwe generatie consoles zou kopen. Het plan veranderde en de spellen zouden eerder dit jaar al beschikbaar worden. Opnieuw, het plan is veranderd, en de remasters staan nu gepland voor eind oktober of begin november. 

 

De remasters zouden beschikbaar worden op de PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch, PC, Stadia, en mobiel. Al is het mogelijk dat de PC- en mobiele-versies pas volgend jaar uitkomen.

 

Het zijn nog altijd geruchten, en zoals altijd moet je deze met een korreltje zout nemen. Oktober is niet ver weg meer, dus wellicht krijgen we binnenkort een officieel bericht van Rockstar! 
User Feedback

Recommended Comments

Mooi nieuws! :) Ik zal altijd een speciaal plekje in mijn hart houden voor Vice City maar grafisch gezien is het echt mijn ding niet. Ben benieuwd hoe dit eruit gaat komen te zien als het doorgaat.

Edited by Blaatschaap
Link to comment
Share on other sites

Leuk Nieuws, ik ben benieuwd! Wel vraag ik me af hoe ze het gaan doen met de radiozenders, bij Digitale versies van San Andreas en Vice City zijn er naar ik weet een redelijk aantal nummers uitgepatched. Misschien dat ze nu voor de remasters nieuwe licenties aankopen voor deze nummers, of andere nummers toevoegen?

Link to comment
Share on other sites

Er staat mij bij dat GTA IV op een gegeven moment ook nummers vervangen zijn vanwege licenties. Ik ga ervan uit dat de licenties in de Trilogy ook niet voor eeuwig zullen zijn en er dus andere nummers in zullen zitten. Des te meer reden om de fysieke offline exemplaren zorgvuldig te bewaren. ;)

 

Ik ben benieuwd hoe het eruit gaat zien in de Unreal Engine. Opmerkelijk dat ze daarin gezet zijn. Waarschijnlijk is dat beter voor de compatibiliteit over de hoeveelheid apparaten.

 

Een release voor eind oktober is natuurlijk mooie timing met de 20e verjaardag van GTA III.

Link to comment
Share on other sitesJoin the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...