Jump to content

[WidM] Week 2 - Goed uit de verf komen


NandroDavids

Recommended Posts

Goed uit de verf komen

Voor een toekomstige opdracht moeten jullie je wapenskills oefenen en daarom gaan we hier op de top van Mount Chiliad een paar potjes paintballen.

Jullie zijn door ons at random in 3 groepen ingedeeld: blauw, groen en rood. Die indeling is als volgt:

[table=header]Blauw[/table][table=header]Deelnemer

Silverbyte

thebig

Thundercover[/table]

[table=header]Groen[/table][table=header]Deelnemer

Cabyon

MegaPilot

VWO-er[/table]

[table=header]Rood[/table][table=header]Deelnemer

$NeoSyp$

Die Hard

Kloep[/table]

Eerst zal er per groepje een potje worden gepaintballd. Op dinsdag strijdt de blauwe groep tegen elkaar, op woensdag de groene groep en op donderdag de rode groep. Per groep wint de last man standing en die gaan door naar de finale om tegen elkaar te strijden. Die finale vindt plaats op vrijdag en bevat uiteraard wat beloningen: de winnaar krijgt een Vrijstelling en de 2 verliezend finalisten krijgen elk 3 Jokers.

Het paintballen werkt als volgt. Je hebt steeds de keuze tussen 3 acties: schieten op een tegenstander, een tegenstander blokken en schuilen achter een rotsblok. Bij het schieten geef je aan op wie je wilt schieten, bij het blokken geef je aan wie je wilt blokken, en bij schuilen geef je simpelweg aan dat je wilt schuilen. Als je op iemand schiet en die persoon blokt niet én schuilt niet, dan is die persoon geraakt. Een ieder heeft 3 levens en je ligt dus uit het spel als je die levens kwijt bent.

Je acties aangeven doe je middels een PM aan @NandroDavids. In die PM geef je de 10 acties aan die je uitvoert: schieten, blokken of schuilen. Binnen die 10 acties kun je 7 x schieten, 2 x blokken en 1 x schuilen. De acties dien je op volgorde van uitvoering te zetten. Een PM kan er dus als volgt uitzien:

1. Schiet op deelnemer A

2. Schiet op deelnemer A

3. Blok deelnemer B

4. Schuil

5. Schiet op deelnemer A

6. Schiet op deelnemer B

7. Schiet op deelnemer B

8. Blok deelnemer B

9. Schiet op deelnemer B

10. Schiet op deelnemer B

Per wedstrijd leggen wij de acties van de deelnemers naast elkaar en dan zien we wat er dus gebeurt: wie raakt wie, wie blokt er succesvol en wie wint? Al die gebeurtenissen zullen we in dit topic posten. Mocht een deelnemer ergens binnen de 10 acties worden uitgeschakeld, dan vervallen uiteraard zijn verdere acties. Mocht het vrijwel onmogelijke gebeuren dat er nog 2 man staan na de 10 acties, dan wint de persoon die de uitgevallen deelnemer het 'dodelijke' schot heeft toegebracht.

Gebruik bij het inzenden van je acties a.u.b. onderstaande code, met achter ieder cijfer dus de actie die je dan wilt uitvoeren.

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Ik hoor jullie denken: "Wow, wat veel informatie, maar gelukkig is het allemaal duidelijk uitgelegd. Hier kunnen we wel mee aan de slag. Mogen we al?"

Maar nee, er is nog meer. Jullie moeten immers wel proberen nog wat geld in de pot te krijgen. En daar krijgen jullie flink de kans voor, want met deze opdracht is maar liefst 36.000 euro te verdienen. Daarvoor krijgen jullie nu, bij dezen, ieder 5 briefjes van 50 euro. Ieder heeft daarmee dus 250 euro, wat een totaalbedrag van 2250 euro betekent. Maar dat gaat niet zomaar in de pot, dat moet natuurlijk verdiend worden. Jullie moeten namelijk gaan wedden op de uitkomsten van het paintballen.

Die 250 euro die jullie nu hebben ontvangen moet minstens 1 keer volledig ingezet zijn om iets te kunnen winnen. Niets doen en daarmee 250 euro in de pot krijgen is dus niet mogelijk. Je moet aan het einde van het toernooi dus minimaal 250 euro hebben ingezet. Waar je dat op doet en in welke verhoudingen, dat mag je volledig zelf weten.

In onderstaande tabel zie je waar je op in kunt zetten, en hoeveel daarmee verdiend kan worden.[table=header]Weddenschap|Noteringen|Deadline

'Kleur' winnaar toernooi|2/1|Maandag 28 januari, 23.59 uur

Winnaar overall|10/1|Maandag 28 januari, 23.59 uur

Winnaar groep Blauw|2/1|Maandag 28 januari, 23.59 uur

Winnaar groep Groen|2/1|Dinsdag 29 januari, 23.59 uur

Winnaar groep Rood|2/1|Woensdag 30 januari, 23.59 uur

Winnaar finale|2/1|Donderdag 31 januari, 23.59 uur[/table]

Waar 2/1 achter staat krijg je bij een juiste voorspelling dus 2 keer je ingezette bedrag uitgekeerd, bij 10/1 krijg je bij een juiste voorspelling 10 keer je ingezette bedrag uitgekeerd. Weddenschappen voor de laatste twee categorieën dienen uiteraard vóór aanvang van het toernooi binnen te zijn. Inzetten op jezelf of op je eigen wedstrijd mag.

Je weddenschappen insturen doe je middels een PM aan @NandroDavids. Zet in die PM duidelijk waar je op inzet en hoeveel geld je daar op inzet. Je hebt enkel briefjes van 50, dus je ingezette bedragen moeten deelbaar zijn door 50.

Nog even op een rijtje wat je wanneer moet insturen in een PM aan @NandroDavids:

[table=header]Datum|PM

Maandag 28 januari, 23.59 uur|Deelnemers uit de groep Blauw zenden hun acties voor hun paintballwedstrijd in.

Maandag 28 januari, 23.59 uur|Alle deelnemers zenden hun eventuele weddenschappen in voor groep Blauw én hun eventuele weddenschappen over het gehele toernooi.

Dinsdag 29 januari, 23.59 uur|Deelnemers uit de groep Groen zenden hun acties voor hun paintballwedstrijd in.

Dinsdag 29 januari, 23.59 uur|Alle deelnemers zenden hun eventuele weddenschappen in voor groep Groen.

Woensdag 30 januari, 23.59 uur|Deelnemers uit de groep Rood zenden hun acties voor hun paintballwedstrijd in.

Woensdag 30 januari, 23.59 uur|Alle deelnemers zenden hun eventuele weddenschappen in voor groep Rood.

Donderdag 31 januari, 23,59 uur|De finalisten zenden hun acties voor de finale in.

Donderdag 31 januari, 23.59 uur|Alle deelnemers zenden hun eventuele weddenschappen in voor de finale.[/table]

Succes!

Link to comment
Delen op andere websites

  • Reacties 65
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • thebig

    14

  • $NeoSyp$

    9

  • Die Hard

    8

  • Thundercover

    7

Ik zie niet in hoe je hier een mol zou kunnen ontdekken..

Als je wed op 'Winnaar groep blauw', win je dan je geld als eender wie van groep blauw wint?

+ Wat is het nut van teams, als we toch niet via PB mogen afspreken? :?

Edit:

Winnaar finale 2/1

Donderdag 31 januari, 23.59 uur

Wat bedoel je hiermee?

Bewerkt: door MegaPilot
Link to comment
Delen op andere websites

Ik zie niet in hoe je hier een mol zou kunnen ontdekken..

Als je wed op 'Winnaar groep blauw', win je dan je geld als eender wie van groep blauw wint?

+ Wat is het nut van teams, als we toch niet via PB mogen afspreken? :?

Edit:

Winnaar finale 2/1

Donderdag 31 januari, 23.59 uur

Wat bedoel je hiermee?

Het nut van teams is dat het eigenlijk helemaal geen teams zijn: het zijn poules, je strijdt tegen de anderen in je team. Uit elk team komt dus één winnaar, en de winnaars van elk team strijden in de finale tegen elkaar. Zo begrijp ik het in ieder geval :) Ik kijk er in ieder geval naar uit Die Hard bont en blauw te mogen schieten ^_^

Link to comment
Delen op andere websites

Ik denk niet dat je veel anders kunt doen. Overleggen mag alleen hier, in het openbaar, dus het is gewoon invullen en hopen dat je het langst overeind blijft. De Mol heeft misschien wel inside information, dus die kan het spel misschien nog enigszins beïnvloeden.

Link to comment
Delen op andere websites

Wat het gokken betreft: is het geen idee om af te spreken dat we allemaal onszelf invullen bij de categorie 'Winnaar overall'? Hierdoor heeft één iemand het goed en als iedereen 250 euro inzet betekent dat sowieso 2500 euro in de pot. Klinkt weinig voor een spel waar 36.000 euro mee te verdienen is, maar als we allemaal random gaan inzetten vermoed ik niet dat we meer dan 2500 bij elkaar krijgen.

Link to comment
Delen op andere websites

De enige manier die het me waard lijkt om wat geld bijeen te sprokkelen is afspreken wie er mag winnen in een poule (of zelfs als eindwinnaar), en vervolgens allemaal ons geld inzetten op die persoon. Maar is er iemand bereid om voor het grotere doel te verliezen? :puh:

Link to comment
Delen op andere websites

Gast
Dit onderwerp is gesloten.
  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...