Jump to content

Afscheid van een eikel...


Dutchy3010

Recommended Posts

...verzamelaar!

"Lantyz heeft aangegeven zijn taken als admin op dit forum te willen neerleggen." Eigenlijk zou ik het hierbij moeten laten, gezien Lantyz' nuchtere kijk op deze wereld. Zoals hij zelf zei:

Dan is al die tranentrekkerij ook niet nodig.

Dat is echter niet het afscheid wat hij in de ogen van de GM's en Admins hier verdient! Vandaar een speciaal topic voor een speciaal lid. Veel van jullie hebben Lantyz niet meegemaakt zoals wij hem kennen. Helaas (wellicht is helaas niet het goede woord; misschien zelfs gelukkig!) hebben andere zaken in zijn leven de laatste jaren steeds meer prioriteit gekregen. Om jullie toch een idee te geven van hoeveel Lantyz voor dit forum heeft betekent, hieronder de cijfers. Het aantal bewerkingen op WikiGTA, waar hij de "WikiGTA-koning" wordt genoemd, is legendarisch!

Lantyz in cijfers

[table=simple]Registratie|19 mei 2004

Crewlid vanaf|13 juli 2004

Aantal maanden crewlid|107

Admin vanaf|18 juni 2005

Aantal (getelde) posts|7119

Totaal aantal posts|7944

Meeste posts in jaar|2250 (2005)

Totaal aantal topics|276

Aantal moderatoracties|6236

Aantal adminacties|2120

Dag met meeste posts|51 (29 december 2005)

Aantal naamswijzigingen|168 (officieel)

Topic met meeste posts|Naamswijzigingen

Forum waarin meest gepost|GTA Vice City (960)

Aantal edits op WikiGTA|32.868[/table]

Wij, de GM+, wilden graag allemaal een bijdrage leveren aan dit topic. Lantyz, hopelijk vind je het toch leuk. :)

Binnen 2 maanden na zijn registratie werd hij crewlid. Joriz was toen -uiteraard- reeds crewlid. Maar liefst 107 maanden, nagenoeg 9 jaar, zijn zij samen ten strijde getrokken! Joriz wilde, net als overigens alle GM+, graag een persoonlijke noot toevoegen aan deze mededeling.

Ergens in 2004 kwam jij voor de dag om op een toen nog redelijk klein forum, tussen een stelletje pubers, wat orde, maar ook veel gezelligheid aan te brengen. Oh wat waren we toen nog klein. Jij een kleine eekhoorn en ik een kleine auto?!?

Al snel werd je gevraagd om moderator te worden (de tweede keer zei je dacht ik ja). Hierna groeide je ook snel door op het forum naar administrator waarbij je harde werk, input, advies en onderbouwde mening zeker heeft geholpen met het groot worden van dit forum.

Toen we in de herfst van 2005 op een gegeven moment met het daadwerkelijke dilemma stonden om WikiGTA te beginnen heb jij je vol op GTA2 en allerlei achtergrond informatie gestort. Hierdoor is WikiGTA is snelle tijd zeker honderden pagina’s dikker geworden.

Kortom: Heel erg bedankt voor je vele jaren grote inzet en laat je eekhoornstaart hier in de toekomst zeker nog eens zien!

Al snel nadat Lantyz gepromoveerd was naar crewlid, registreerde PatrickW zich op dit forum. Een promotie van Patrick liet niet lang op zich wachten. In juni 2005 promoveerden ze beiden naar Admin, al kon Lantyz 4 dagen eerder dit heuglijke feit vieren. Jarenlang waren dit de Admins die zich voor de schermen lieten zien. Eén van de gezamenlijke activiteiten was Admins Strippen; Patrick kon het dan ook niet laten om bij wijze van afscheid een AS te maken!

gallery_748_27_7552.png

Min of meer de eerste aanstelling sinds de promotie naar Admin van Lantyz, was Levi. Die kreeg de San Andreas-fora onder zijn hoede. Een klein jaartje later werd Levi GM, en vanaf augustus 2008 werd hij (samen met de andere GM's) Admin. Niet verwonderlijk dat ook Levi na zoveel jaren samenwerken nog iets wil zeggen.

Lantyz, laat ik allereerst zeggen dat ik het ontzettend jammer vind dat je besloten hebt af te treden als Admin van GTAForum.nl. Ik spreek vast niet alleen voor mijzelf als ik zeg dat ik erg heb genoten en gelachen om jouw droge humor. Als geen ander wist jij op de juiste momenten een brede lach op ons gezicht te toveren. Als forum eekhoorn heb je meer dan je sporen achtergelaten. Ondanks je afwezigheid van de afgelopen periode, trap ik nog steeds weleens per ongeluk tegen één van je vele beukennootjes aan, wanneer ik door de wandelgangen van het forum loop. Het is haast onvoorstelbaar, maar ik ken je al bijna 9 jaar sinds dat ik mijzelf hier op het forum registreerde. Je bent en blijft een mysterieus persoon, Lantyz.

Uit ons gesprekken weet ik dat je geïnteresseerd bent in archeologie, van lezen houdt, werkzaam was/bent op een scouting, een voorliefde hebt voor eekhoorntjes en in het bezit bent van een grote dosis humor. Buiten dat kom je ook over als een zeer intelligent persoon. Ik heb altijd met veel bewondering naar jouw manier van schrijven gekeken. Zover ik me kan herinneren heb ik je nooit op een grote fout kunnen betrappen. In discussies of bij dilemma’s was jij vaak de persoon die wat later, maar wel op het juiste moment aan tafel kwam schuiven. Jouw inbreng is altijd heel waardevol geweest voor het forum, voornamelijk op momenten wanneer iets besloten moest worden. Als je denkt alle opties besproken te hebben of zeker te zijn van je zaak, dan liet jij nog even zien hoe het beter kon en vaak was dat dan ook gewoon zo.

Laten we niet vergeten hoeveel jij eigenlijk betekend hebt voor GTAForum.nl. Jouw aandacht ging niet alleen uit naar de crew, de leden, maar ook naar het schrijven van GTA2 modding tutorials of de FAQ van GTAForum.nl. Als dat nog niet genoeg was heb je ook hard gewerkt aan WikiGTA.nl, waar jij zoveel mogelijk informatie over GTA Vice City en GTA2 voor ons hebt neergezet. Jouw specialisme! Niet geheel onbelangrijk was jouw verzorging aan structuur op WikiGTA.nl. Onze Lantyz lijdt namelijk aan categorifilie en templateratitus, zoals hij dat zelf noemde.

Ik ben me ervan bewust dat dit slechts een klein deel is van je verleden. Dat zegt genoeg over hoeveel je voor ons als vriend en collega hebt betekend. Je was een echte drijfveer voor het forum. Lantyz, ik wil je wederom hartelijk bedanken voor je jarenlange inzet en leuke momenten die ik heb gehad met jou als collega.

NandroDavids heeft op dit forum nogal...ups en downs gehad wat betreft promoties. Al met al heeft Nandro toch lang met Lantyz samengewerkt, met tussenperiodes vanaf 25 maart 2006. Geheel in eigen stijl, zal Nandro hieronder zijn verhaal doen.

Ik heb nogal wat moeite met afscheid nemen, met emotionele momenten, en kom dan niet zo goed uit m'n woorden. Daarom heb ik het proberen samen te vatten in een gedicht.

De A is van Atlantis, daar komt je nickname vandaan.

De B is van Buster, die al je tests heeft doorstaan.

De C is van CaliRed, je favoriete forumskin.

De D is van Dodo, dankzij jou konden ook wij in GTA III de lucht in.

De E is van Eeky, de eekhoorn kennen we allemaal.

De F is van Forum, daar was je onderdeel van menig verhaal.

De G is van GTAGames, waar jij één van de pioniers was.

De H is van Hawaii, op crewreis zonder jou? Nee, een eekhoorn past vast wel in een tas.

De I is van Interieur, waar jij toe behoort. Ook de hiddens waren van jou.

De J is van Jim, een mysterieus lid...was jij dat nou?

De K is van Kronieken, de geschiedschrijving werd door jou gestart.

De L is van Lantyz, de allergrootste, onze Mart.

De M is van Megalid, de rang die je straks voor het eerst gaat dragen.

De N is van Naamswijzigingen... eerlijk: je vindt het best jammer dat niemand je daar meer voor zal vragen.

De O is van Outtakes, Vice City is door jou nooit meer als voorheen.

De P is van PetsOvernight. Een eekhoorn? Doe mij er maar 1!

De Q is van... "Every time you change your name, God kills a kitten." ...de Quote van het Jaar.

De R is van Rotterdam. "Eekhoornt. Met je lange staar."

De S is van Strippen, samen met PatrickW.

De T is van Templateratitus, op WikiGTA, of zo. Toch? Nee?

De U is van Uitleg, je stond altijd voor iedereen klaar.

De V is van Vakwerk, op GTAGames, op WikiGTA, overal, hier en daar.

De W is van WikiGTA, waar we je hopelijk níet zien afhaken.

De X is van Xylofoon, maar dat heeft hier geen reet mee te maken.

De Y is van "Yeah you!! Get the hell out!", dat zeggen we nu tegen jou, met pijn in het hart.

De Z is van Zonder jou, want wij gaan verder. *snik* Kut, nu word ik toch ... *snik* ... emotioneel. Om iemand die ik enkel online ken. Apart.

Thundercover kwam in mei 2008 eens bij de crew kijken. Broekie! ^_^

Lantyz staat bij veel leden bekend als een eekhoorn, een Administrator met humor en één van de steunpilaren van WikiGTA. Absoluut terecht, maar buiten deze zaken is Lantyz bovenal een GTA-fanaat. Niet alleen speelt hij games uit de Grand Theft Auto serie, en dan met name de zogenoemde Classics, hij keert ze volledig binnenstebuiten. Zo is dankzij Lantyz bijna alles wat qua modding mogelijk is bij GTA2 in het Nederlands vastgelegd voor de volgende generaties. Het is dan eigenlijk volstrekt logisch dat Lantyz een groot aantal GTA2 maps en andere modificaties heeft gemaakt en uitgebracht, zowel voor de multiplayer- als voor de singleplayermodus. Is GTA2 dood en versleten? Nee, dankzij onze eigen archeoloog is het tegendeel waar!

Wat mij persoonlijk het meest heeft geïntrigeerd zijn de andere ontdekkingen en bevindingen die Lantyz in de latere GTA's heeft gedaan. Hoogtepuntjes daarbij waren toch wel het in kaart brengen van de oorspronkelijke versie van de Fort Baxter Air Base uit GTA:Vice City en het in kaart brengen van het Hidden Interiors Universum van GTA:San Andreas. Al eerder wist Lantyz het uit GTA:III geschrapte personage Darkel ingame te krijgen. Dit soort ontdekkingen en bevindingen lijken soms zo vanzelfsprekend en makkelijk te vinden voor de buitenwereld, maar dit zijn echt pareltjes waar veel tijd in heeft gezeten en waar over tien jaar mensen nog steeds geïnteresseerd in zijn. Net als filmpjes over hoe je kan vliegen met een Dodo in GTA:III en het bezoeken van Liberty City in GTA: San Andreas. Onmogelijk om te doen? Niet als je de kraakheldere aanwijzingen opvolgt.

Bovenstaande pagina's lijken misschien niet interessant voor een gemiddelde GTA-speler die alleen wil weten hoe hij zo snel mogelijk een missie kan uitspelen. Echter, het zijn juist deze zaken die WikiGTA uniek maakt ten opzichte van andere wiki's. Niet alleen de beschrijving van een spel, maar ook het uitwerken van wat het ook had kunnen zijn of wat voor verborgen mogelijkheden een spel naast een verhaallijn bevat. Daarvoor wil ik Lantyz, naast zijn uitstekende werk en enorme toewijding op het forum als Administrator, met name bedanken: voor het nog interessanter maken van GTA dan het op zichzelf al is. _O_

Zoals in het stukje hieronder van Jacky te lezen staat, hebben Lantyz en Jacky nooit veel direct contact gehad. Maar ze hebben wel wat meer op afstand samengewerkt.

Lantyz, eekhoorn! :puh: Sorry, maar dat is toch echt mijn eerste associatie als ik "Lantyz" zie staan. Overigens heeft je naam in het dialect / plat ook een betekenis, wist je dat? "lanties" betekent "landjes". Nog zo'n associatie waar ik nooit meer af kom.

Bottom line van deze twee wellicht voor jou totaal inhoudloze benaderingen van je forum alter ego is dat je indruk op me hebt gemaakt man. :D Je forumnaam blijft hangen! Je inzet voor de community in zijn geheel is groot, zeer groot, zelfs "groots" te noemen! Zoals je weet ben ik op het forum van een nieuwere generatie, nog maar een broekie vergeleken met de corifeeën uit de jouwe. Je laat je sporen na, en ik mag maar ambiéren dat de mijne op een dag zo diep zullen zijn, maar ik betwijfel of ik ooit zo ver nog komen kan. Je hebt de lat verdomde hoog gelegd!

We hebben elkaar nooit zoveel direct gesproken, op wat kleine zaken na. Vooral in het begin van mijn moderatorschap was jij er ook één die me weleens de goeie richting op kon helpen. Dank je daarvoor! :tu:

En als ik over twintig jaar ergens iemand "lanties" hoor zeggen... Of een eekhoorn hoor ritselen in de boomtoppen op de camping.. Dan ken jij mijn associatie. ;)

Jacky

Dan de Benjamin van de GM+, Matthijs. Hij behoort pas sinds kort bij de "top-crew", maar uiteraard is hij al langer lid van de crew en actief lid op dit forum.

Met jou vertrekt er een behoorlijk stuk forumgeschiedenis. Als lid van 't eerste uur heb je deze community zien en helpen groeien tot die nu is. Een groot aantal jaren maakte je onderdeel uit van de crew. Zo lang dat het gros van de mensen waarschijnlijk niet eens beter weet, inclusief ikzelf. Je bent bent enorm breed georiënteerd en van vele markten thuis, dat maakte je ook tot een uitstekend aanspreekpunt. Of het nu ging over de map editor van GTA 2, de interiors in Vice City of een actualiteit, altijd was je bereid de helpende hand te bieden of je licht te laten schijnen op belangrijke zaken en/of discussies. Alles wat je zei klonk ook logisch, je hebt het vermogen om zaken op een makkelijke en begrijpelijke manier uit te leggen. Dat is een gave op zich. De wijsheid in pacht hebben, dat geldt zeker voor jou. Niet alleen dat maakte je van onschatbare waarde. Ook je inzet als drijvende kracht voor WikiGTA is verbluffend geweest, met enkele indrukwekkende bevindingen. Lantyz, hartelijk bedankt voor de tijd en energie die je als liefhebber in deze community hebt gestoken. Het is enorm jammer dat je vertrekt, maar ik hoop dat je af en toe nog je gezicht laat zien. Al is het maar om even te kijken hoe het hier ook nog maar is. Het ga je goed!

Tot slot wil ik ook graag zelf nog een klein woordje richten aan Lantyz.

Ons eerste contact was toen je me een PM stuurde i.v.m. mijn promotie naar superlid. Met het risico op degradatie (:clown:) quote ik hierbij je post daarna in een topic in het SL-forum (wat later naar moderatorforum is verplaatst)

Aangezien sommigen van de stemmers het niet meer houden (Ik noem geen namen), deze stemming maar even afronden. Jullie hebben af en toe wel een dubieuze manier van stemmen, moet ik zeggen :cab: Maar dat doet natuurlijk niets af aan Dutchy; Welkom! Enne, weet waar je aan begint, tussen deze ongecoördineerde bende hormonen. :-(

Ongecoördineerde bende hormonen, zeg dat wel. Wat ik daarna allemaal over me heen heb gekregen. :O

Hoe dan ook, na dat eerste contact kregen we hoe langer hoe meer contact. Memorabele gesprekken met betrekking tot een interview in OWN, WikiGTA en het forum zelf. De nog memorabelere gesprekken waarin ik uitgenodigd werd voor Moderator, Global Moderator en Admin...

Bij mij sta je bekend als een enorm goede debater, die met simpele zinnetjes iedereen onder tafel lulde. Heb altijd erg veel bewondering gehad voor de manier waarop jij bepaalde problemen (leden :engel:) aanpakte. Je was altijd rustig en beheerst, maar doeltreffend in discussies. Je relativeerde alles, iets wat ik zelf nogal eens mis. ;)

Er zijn weinig leden die zoveel voor het forum betekent hebben. Vandaar dit topic. Hoewel je er eigenlijk niet zo van houdt, hoop ik dat je het wel zult waarderen. Bedankt voor al die leuke momenten. Bedankt voor al de inzet. Bedankt voor je hulp aan WikiGTA. Bedankt voor alles! _O_

Lantyz, bedankt!



Link to comment
Delen op andere websites

  • Reacties 51
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • Dutchy3010

    2

  • 3L1077

    2

  • PatrickW

    1

  • Kloep

    1

Zei het lid dat amper een dag op het forum zat...

Ik heb je nooit meegemaakt in je actieve periode, maar als ik zo eens kijk door de pagina's bij de WikiGTA, valt het meteen op dat je aan een groot deel de basis hebt gelegd of hebt meegewerkt. Vast een harde beslissing om te stoppen, maar soms moeten zo'n beslissingen ook gemaakt worden.

Geniale titel trouwens.

>>> Door Dutchy3010: Met dank aan NandroDavids. :D<<<

Link to comment
Delen op andere websites

Zo, werd ook eens tijd. :D

Pfoe, het moet wel een vreselijke dag zijn geweest op het forum, met Lantyz als Administrator...

Nou ja, eigenlijk heb ik weinig ervaringen met je gehad, aangezien jouw actieve perioden buiten mijn actieve periode vallen. Maar ik heb zeker het een en ander opgevangen en gelezen over je, en op basis van de kennis die ik over je heb opgedaan wil ik je hartelijk bedanken voor je inzet en activiteit op het forum én op de WikiGTA!

9 jaar crewlid, da's niet niks! Dat zegt zeker wat over je kwaliteiten en je bijdragen aan GTAgames.nl. Veel succes en plezier verder met je leven buiten het forum, al hoop ik dat je zo af en toe eens - als Megalid, weliswaar - om de hoek komt snuffelen.

Lantyz, bedankt! :)

Bewerkt: door Foreigner97
Link to comment
Delen op andere websites

Wel, ik heb je zelf nooit gekend, spijtiggenoeg, maar je hebt natuurlijk wel veel sporen achtergelaten die toch wel een indruk maken.

Daarom wil ook ik je toch wel bedanken, dus hierbij, bedankt Lantyz!

Link to comment
Delen op andere websites

Ik kijk hier al rond sinds 2008 had toen nog geen account maar achja

Vind het echt bagger dat je weg gaat als crewlid :-( (gelukkig zijn er nog een paar leuke over haha 0_0 )

Gaat je goed eekhoorn

:bier:

Link to comment
Delen op andere websites

Eigenlijk zou ik hier een heel verhaal kunnen typen, maar ik houd het kort. Lantyz is altijd (en eigenlijk nog steeds) één van mijn grote voorbeelden hier geweest op het forum. Zonder twijfel de beste GTA Classics kenner die dit forum ooit heeft gekend, en in zijn hoogtij dagen één van de beste Admins. Maar waar ik Lantyz vooral voor bewonder is zijn bijdragen aan WikiGTA. Koning van WikiGTA is een titel die hij, en hij alleen mag dragen. 32.868 edits, ik weet niet of iemand van de huidige medewerkers ooit aan dat aantal zal komen. Het was voor mij echt een eer en een top ervaring om samen met hem deel te kunnen uitmaken van hetzelfde team.

Lantyz, bedankt! Je zal ongetwijfeld gemist worden. Het ga je goed in je persoonlijke leven.

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...