Jump to content

Aanslagen in Parijs


Tommie59

Recommended Posts

Zucht, moest dit nu echt?

Ja. Jezelf angst aanjagen op basis van puur hypothetische situaties is zinloos. Inderdaad, er zijn Syriëstrijders teruggekeerd, en ja, die zouden ook in Nederland een aanslag kunnen plegen, maar wat doe je er aan? Ga je jezelf opsluiten in een bunker met een hoedje van aluminiumfolie en een kogelwerend vest? Wij, als individuele burgers, hebben niets aan paniekerige reflexen. Ga lekker door met je leven en laat paranoia over aan de AIVD.
Link to comment
Delen op andere websites

  • Reacties 306
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • KoningJesper

    35

  • NicolaB

    26

  • ThunderDuck

    23

  • AXIO

    21

Een voorveeld:

Ik kan nu de straat oplopen en mensen gaan neersteken, maar dat wil ik natuurlijk niet(gelukkig). Maar wat ik dus probeer tr zeggen is dat als je niet wordt ontdekt Door politie/inlichtingendienst en je hebt de wil om te doen dan kan je het gwn doen want de politie kan gwn niet overal op Letten.

Hierdoor ben ik niet echt bang maar het geeft je toch een beetje een raar gevoel

En dat is maar goed ook, want hoe vaak riepen we de afgelopen dagen niet "vrijheid! / freedom". Ik heb de vrijheid om dat soort dingen te doen (ongeacht de consequenties). Ik weet alleen wat voor nare consequenties dat heeft voor andere mensen en eventueel voor mezelf. Dus moet men dat gewoon niet willen.

Je moet mensen opvoeden, maar het moeten wel mensen blijven. Zoals ik bij het account 'commandant' als regel onder de signature plaatste:

I am free because I know that I alone am morally responsible for everything I do. I am free, no matter what rules surround me. If I find them tolerable, I tolerate them; if I find them too obnoxious, I break them. I am free because I know that I alone am morally responsible for everything I do.
Link to comment
Delen op andere websites

  • 9 maanden later...

Dit topic kan helaas weer omhoog.

Zeker 26 doden bij diverse schietpartijen in Parijs

Bij meerdere schietincidenten en explosies in Parijs zijn vrijdagavond zeker 26 doden en meerdere gewonden gevallen.

Dat melden Franse media.

De schietpartijen vonden plaats in verschillende arrondissementen in de Franse hoofdstad. Daarnaast vonden er explosies plaats in de buurt van het Stade de France in Saint-Denis, een voorstad van Parijs.

Ook zou er momenteel een gijzeling plaatsvinden in de Parijse concertzaal Bataclan. Het zou gaan om zo'n zestig gegijzelde personen. Bij dat theaterwaren eerder op de avond ook schoten te horen.

Stade de France

In de buurt van het Stade de France vielen bij de explosies zeker drie doden. In het voetbalstadion speelde het Franse nationale elftal een vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland. De Franse president François Hollande, die bij de wedstrijd aanwezig was, is door de veiligheidsdiensten geëvacueerd.

NU.nl

Link to comment
Delen op andere websites

'Nieuwe schietpartij'

Op Twitter en in de Franse media zijn berichten van een vierde schietpartij. Die zijn nog niet bevestigd. Le Figaro meldt dat er bij het drukke Les Halles het vuur is geopend.

EDIT: Dodental naar 60…..

Bewerkt: door KoningJesper
Link to comment
Delen op andere websites

Zeker zestig doden bij schietpartijen en explosies in Parijs | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - http://www.nu.nl/buitenland/4164560/zeker-zestig-doden-bij-schietpartijen-en-explosies-in-parijs.html

Het artikel in de link wordt steeds bewerkt als er weer iets gebeurd

Bewerkt: door Danger_dog_guy_7
Link to comment
Delen op andere websites

Ik stel voor dat we met z'n allen #jesuisparis delen, er een paar weken over leuteren, niets veranderen en dan maar hopen dat het in de toekomst niet meer voorvalt.

Tot zover het cynisme van mijnentwege, er moet nu toch wel echt iets gedaan worden om dit soort tragedies in te perken, maar ik vrees dat er weer geen bal zal veranderen.

Link to comment
Delen op andere websites

Ik begin hier langzaam aan een complot te zien; Parijs was al is 'geterroriseerd', nu alwéér door 'n schietpartij. Hoogstwaarschijnlijk is de

desbetreffende locatie 'n decor voor een reeks aanslagen én heel misschien volgen er nog wel meer. De grenzen dichtgooien is sowieso al 'n

handige initiatief, je weet maar nooit wat voor volk het is en/of hij/zij een crimineel verleden heeft. Dat moeten ze in Nederland ook doen. :tu:

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...