Jump to content

Olympische Spelen 2016


aron24

Recommended Posts

Sporza, zie ik toch als meest gerenommeerd Belgische sport medium, reageerde met "de" Nederlandse hoogmoed op de uitspraak van 1 (!) Nederlandse analyst. Met name de manier van verwoorden. Vervolgens hebben veel Belgen daarnaar verwezen.

Ten eerste, Sporza is in mijn ogen niet hetzelfde als "Belgische media". Als HLN, Het Nieuwsblad, Sporza en deredactie.be massaal had gesproken van arrogantie of hoogmoed van Nederland, dan had je een punt gehad. Dat heb je nu helemaal niet.

Ten tweede, ik heb even opgezocht waar die uitspraak gedaan werd. In een samenvatting van 1 nacht. Met andere woorden, het was niet eens een titel, maar een kleine voetnoot.

33krx4k.jpg

Ten derde, als het over België en/of Belgen gaat, dan is de uitspraak "wie een hond wil slaan, vindt altijd wel een stok" echt wel op jou van toepassing. Zoveel is weer eens duidelijk..

Link to comment
Delen op andere websites

  • Reacties 143
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • Grand Theft Auto TOM

    45

  • MegaPilot

    19

  • KoningJesper

    17

  • aron24

    14

Trieste persoonlijke aanval weer op het laatst, MegaPilot. Ik sta altijd volledig achter Belgische sportteams, behalve als ze tegen Nederland spelen, dus jouw opmerking dat ik iets tegen Belgen/Belgie zou hebben raakt kant noch wal. Ik denk dat het eerder andersom is over een "stok", namelijk een enkele uitspraak van een enkele analyst wordt gelijk vertaald in een generaliserende opmerking over "de Nederlandse hoogmoed". Ben echt helemaal klaar met die Calimero uitspraken van Belgen. Jouw reacties bevestigen eigenlijk alleen maar mijn gevoel. :)

Link to comment
Delen op andere websites

Ondertussen is de strijd om het brons bezig voor de Nederlandse hockeymannen, tegen Duitsland.

Livestand:

NED 1 - 1 DUI

Verdediging van Nederland is nu beter dan bij de vorige wedstrijd, dat kan ik zo alvast zeggen na eerste helft. Duitsland heeft al vier strafcorners gehad (domme fouten door 'onze' spelers weer), gelukkig allemaal gemist of tegengehouden. Duitsland heeft veel goede kansen gehad, maar gescoord hebben ze gelukkig nog niet.

Ik vraag me af wat de uitkomst van deze wedstrijd zal worden. Of Nederland gaat zometeen slechter spelen en laat nog meer kansen vallen óf Duitsland gaat gewoon beter spelen. Er is nog veel verbetering nodig bij de tactiek, want dit is gewoon niet voldoende.

EDIT: Eerste voor Nederland!

EDIT 2: En nu ook de eerste voor Duitsland. Riekt naar een gelijkspel, en dus shoot-out weer (net als bij de halve finale van de vrouwen).

EDIT 3: shoot-out!

EDIT 4: En helaas, Nederland verliest nipt van Duitsland! Duitsland pakt brons

Bewerkt: door Grand Theft Auto TOM
Link to comment
Delen op andere websites

Balen van de Hockey mannen. Had er toch meer van verwacht. :(

Idem.

Wel moet ik even zeggen dat Stockmann netjes verdedigd heeft. Dat Nederland het tot shoot-outs heeft gebracht laat zien dat de verdediging op niveau was met die van Duitsland. Helaas bij de shoot-outs minder. Nederland schoot er zelf toch een paar in, maar dat verdedigen was weer minder. Jammer, want ze hadden die shoot-outs kunnen winnen op die manier. Helaas heeft het niet zo mogen zijn.

Maar nogmaals, ze hebben het heel goed volgehouden tegen Duitsland. Dat is voor mij een prestatie op zich. Doen ze toch beter dan bij de eerste wedstrijd tussen die twee, toen won Duitsland met 2-0. :puh:

Het aanvallen was zoals gewoonlijk matig. Kansen gezien, meeste gemist. Bij de enige paar penalties die ze kregen misten ze. Aan de andere kant heeft Duitsland deze ook allemaal gemist, en die hebben zelfs meer kansen gehad. Dus ik vind het niet zozeer een slechte overwinning. Het is uiteindelijk bij de shoot-outs geweest waar keeper Stockmann al die ballen doorliet.

---

Maar goed, de Spelen gaan gewoon door. Nu halve finale van de handbaldames tegen Frankrijk.

Eindstand:

NED 23 - 24 FRA

Wordt strijden om het brons!

Bewerkt: door Grand Theft Auto TOM
Link to comment
Delen op andere websites

Niets dan trots op en complimenten voor de handbal dames. Laatste schot op de paal... Wat enorm jammer, zijn 3 of 4 ballen op de paal geweest, net dat beetje pech. Wat een veerkracht, wat een passie... _O_

Helemaal mee eens.

Van begin tot eind gestreden voor die finaleplaats. Alsnog met zeer nipt verschil verloren, dat vind ik toch wel knap van ze. Geweldige wedstrijd was het. Ik denk dat ze wel een kans maken op dat brons, kijkende naar de wedstrijd van net, zeker met inderdaad die veerkracht waarover ze beschikken.

Link to comment
Delen op andere websites

Jammer, olympische titel gaat naar de nummer zeven van de ranglijst: Argentinië. Ook dit is karma: "Dit is waar sport om draait. Huilende Nederlanders." las ik afgelopen week ergens. Maar jammer voor de miljoenen anderen die gewoon blij waren voor hun eigen land bij elke winst.

Morgen vrouwenfinale. Op basis van de ranglijst zou Nederland moeten winnen. Maar de ranglijsten gelden niet bepaald deze spelen. :7

Link to comment
Delen op andere websites

Programma voor vannacht:

Beachvolleybal, strijd om het brons tegen Rusland

Eindstand:

NED 2 0 - 0 0 RUS

Uitslag: 2 - 0, dus BRONS!

---

Churandy Martina, finale op de 200 meter

Uitslag: 5e plaats, geen medaille dus

Bewerkt: door Grand Theft Auto TOM
Link to comment
Delen op andere websites

Ik vind die teamsporten altijd wel leuk om te kijken. Ik kijk met plezier naar hockey of handbal. Elke keer zo close jonge... :D

Zeg dat wel ja! :puh: Vooral met het handbal straks. Had weinig gescheeld of Nederland was naar de finale gegaan.

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...