Jump to content

GTA VI Nieuws Roundup

Posted
By PrioX
Posted

By PrioX

Wat een week. Voor ons GTA-fanaten was het bijna onwerkelijk dat we eindelijk de eerste beelden en informatie hebben gekregen voor de nieuwe Grand Theft Auto. En wat was het een feest.

Het begon natuurlijk allemaal afgelopen dinsdag 5 december. We zouden om 15:00 uur Nederlandse tijd de eerste trailer voorgeschoteld krijgen van GTA VI. Toch waren er weer mensen die roet in het eten strooide. Tenminste, als je nog genoeg geduld had om een paar uur te wachten. De trailer lekte namelijk rond 00:00 's nachts uit. En niet veel later deelde Rockstar, wat geïrriteerd en kortaf, de trailer. 

 

 

En oh jongens, wat is het een prachtige trailer. Onder de begeleiding van het nummer Love Is A Long Road van Tom Petty, werden wij geïntroduceerd aan het hedendaagse Vice City. Prachtige beelden van overvolle stranden, uitgestrekte watergebieden, en met neonverlichte straten. Rockstar heeft precies laten zien wat je verwacht van een trailer. 

 

Vice City ziet er dit keer gevarieerder uit dan het Vice City dat we kennen uit GTA Vice City. Dat mag ook wel, we zijn inmiddels 21 jaar verder. Zo hebben we bijvoorbeeld het prachtige Florida Keys gezien, de natuurrijke Everglades met tal van dieren als flamingo's, herten en natuurlijk alligators, en natuurlijk Vice Beach me mooie dames en dure sportauto's.

 

De trailer zit ook boordevol fragmenten van de zogeheten ''Florida man''. Uitzonderlijke nieuwsberichten en personen die alleen in Florida voorkomen. Zo heb je bijvoorbeeld iemand die naakt zijn tuin staat de sproeien, een dame ''dansend'' op het dak van een rijdende auto, en natuurlijk de dagelijkse alligator die inkopen komt doen bij een tankstation. Al deze fragmenten werden in een soort social media post getoond, wat weer doet vermoeden dat social media een zeer grote rol zal spelen in GTA VI. 

 

 

In de trailer leren we Lucia kennen, een van de twee hoofdpersonages. Ze zit in de gevangenis en het lijkt erop alsof ze onder voorwaarden vrijkomt. Een enkelband in de artwork van het spel doet dat namelijk vermoeden. @Dexist vermoed dat dit mogelijk kan betekenen dat we op het begin van het verhaal niet de volledige map kunnen verkennen. Gaan we dus delen van de map weer moeten vrijspelen? Later in de trailer maken we kort kennis met Jason die verrassend genoeg niet veel tekst heeft. Mogelijk is dat in de tweede trailer anders. Lucia en Jason lijken het typische Bonnie en Clyde koppel. En de leaks van anderhalf jaar geleden lijken dit ook te bevestigen. 

 

De heren van GTA Series Videos hebben verder de trailer alweer uitgepluisd op de kleine details; de nieuwe technologie komt voorbij, terugkerende voertuigen, en meer. Zeker een aanraden op eens te kijken. Al vermoeden wij dat je vast al wat breakdowns voorbij hebt zien komen van de honderden video's op YouTube.  

 

Dan even over de records die GTA VI met twee vingers in de neus verbroken heeft. Hieronder alles op een rijtje:

  • Best bekeken onthulling van een video game op YouTube, met binnen 24 uur 90,421,491 views
  • Meeste gelikte video game trailer, met binnen 24 uur 8,9 miljoen likes
  • De best bekeken video op YouTube binnen 24 uur

Love Is A Long Road van Tom Petty is dankzij de trailer met 36979% meer beluisterd dan de week daarvoor. En de trailer zelf is, op het moment van schrijven, inmiddels 132 miljoen keer bekeken.

 

Stel je toch eens voor wat alle promotie van het spel nog te weeg gaat brengen. En dan hebben we het nog niets eens over de uiteindelijke release. Die staat gepland voor 2025. Dat lijkt natuurlijk heel ver weg. Maar we moeten niet vergeten dat we over een drie weken al in 2024 zitten. Take-Two Interactive heeft eerder al aangegeven in fiscaal jaar 2025 grote winst te maken. Dat fiscaal jaar eindigt maart 2025. Nog ruim een jaar wachten en we zitten misschien aan de laatste weken vóór de release. 

 

Mee praten over alles met betrekking tot GTA VI kan natuurlijk onder onze nieuwsberichten, op ons forum, in onze Discord, en op onze Facebook waar we dagelijks berichten met jullie delen. En om af te sluiten, hoe kan het ook anders: 

 

 

Interesse om ons te helpen met het delen van (nieuws)berichten over GTA VI of het vergroten van onze community op de socials? Stuur @PrioX een berichtje! 
User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...