Jump to content

WK 2014 - Poule B


Jesperkaj

Recommended Posts

Hoezo, vaak matchen beslissen? Het is nu de eerste keer dat het op een WK wordt gebruikt en buiten de Premier Leaugue weet ik niet of het in een andere competitie gebruikt wordt. Hoe lang het in de PL gebruikt wordt en in hoeverre het veel van pas is gekomen, weet ik niet.

Ik ontken ook het belang niet van die technologie, ik zeg alleen dat er andere dingen zijn die belangrijker zijn en misschien wel voorrang hadden moeten krijgen.

Link to comment
Delen op andere websites

  • Reacties 303
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • MegaPilot

    57

  • thebig

    33

  • ERRWINS

    30

  • Phoenyxar

    19

Natuurlijk heeft het al matchen beslist, door de afwezigheid ervan en de duidelijkheid omtrent goals in het verleden. Denk maar aan Engeland-Duitsland in 2010.

Nu heeft het systeem op zich nog geen belangrijke rol gespeeld.

Link to comment
Delen op andere websites

Ik vind het een grote teleurstelling dat...

De scheidsrechten van Spanje - Nederland die, in mijn ogen, onterecht en te gemakkelijk een penalty weggaf.

... ERRWINS om dat 1e tegendoelpuntje gaat huilen.

Je ziet mij niet huilen want het heeft Oranje geactiveerd om hun een extra vernedering te geven. Het heeft dus positief uitgepakt maar had het graag anders gezien, met die penalty.

Wat je wil zeggen is: zonder dat doelpunt, had Nederland verder niets gedaan?

Link to comment
Delen op andere websites

Ik vind het een grote teleurstelling dat...

De scheidsrechten van Spanje - Nederland die, in mijn ogen, onterecht en te gemakkelijk een penalty weggaf.

... ERRWINS om dat 1e tegendoelpuntje gaat huilen.

Je ziet mij niet huilen want het heeft Oranje geactiveerd om hun een extra vernedering te geven. Het heeft dus positief uitgepakt maar had het graag anders gezien, met die penalty.

Wat je wil zeggen is: zonder dat doelpunt, had Nederland verder niets gedaan?

Dat zeg ik niet maar het was dan zeker anders gaan lopen.

Link to comment
Delen op andere websites

gallery_33831_41_155.png Australië - gallery_33831_41_92.png Nederland

Wedstrijdnummer: 18

Poule: B

Datum: 18 juni 2014

Tijd: 18.00

Stadion: Estádio Beira-Rio, Porto Alegre

AUS_NED.jpg

Inleiding

Dit is de tweede wedstrijd van het Nederlands elftal. Oranje heeft vriend en vijand verrast door regerend wereldkampioen Spanje met 5-1 te verslaan. Voor Nederland zou met winst plaatsing bijna een feit zijn. Australië probeert zijn eer nog te redden door een punt te pakken. Deze wedstrijd is 3 keer eerder gespeeld en dat is -misschien verrassend- in het voordeel van Australië, 1 keer winst en 2 keer gelijk. Gaat Nederland de 3 punten pakken of lukt het Australië toch om puntjes af te smokkelen?

Estádio Beira-Rio, Porto Alegre

small__bNLoHE9B4Q0Jgw5L9eibSb_t-e9ycLmXbvrSTiap7U.jpg

De wedstrijd wordt in Estádio Beira-Rio gespeeld, dat ligt in Porto Alegre. Deze plaats is op dit moment vergelijkbaar met het klimaat van Nederland, het is er licht warm met af en toe wat regen. Tijdens de wedstrijd zal de temperatuur rond de 16 graden Celsius liggen, een prima voetbalweertje dus! Dit prachtige stadion is speciaal gerenoveerd voor het WK, het werd al in 1969 gebouwd. De capaciteit van dit stadion is 50.287 zitplaatsen. Er zullen vier wedstrijden in dit stadion worden gespeeld, waaronder een ronde van de beste 16.

De wedstrijd

De verwachting is niet dat dit een spectaculaire wedstrijd zal gaan worden. Australië heeft aangekondigd zoveel mogelijk proberen tegen te houden en dan te counteren, een beetje vergelijkbaar met het spel van Nederland tegen Spanje. Het is nog niet helemaal zeker hoe Louis van Gaal zijn mannen laat spelen, mogelijk gaat hij spelen met een 433 (of 343) systeem maar hij kan ook het (352, of 532) systeem aanhouden onder het mom van: "never change a winning team". We verwachten wel dat Nederland het spel zal gaan proberen te maken.

Nederland heeft een geweldige tweede helft gespeeld tegen Spanje en krijgt wereldwijde lof, dit kan ook een nadeel zijn. Teams als Australië zijn zeker nu snel geneigd om Nederland maar het spel te laten maken en ze proberen te counteren. Nederland heeft nu laten zien dat ze het wél kunnen en zijn zeker nu gemotiveerd om de lijn van de vorige wedstrijd door te zetten.

Lukt het Arjen Robben en Robin van Persie weer om het team naar een hoger niveau te slepen of was het slechts geluk tegen Spanje? Wij gaan het vandaag zien wanneer Nederland tegen Australië zien, wij zijn zeer benieuwd in ieder geval en hopen dat "ons" Oranje het weer zo goed gaat doen.

Hup Holland Hup!

De voorspelling van het WK 2014-team op deze wedstrijd is: 0-2.

Wat verwachten jullie van deze wedstrijd?

Link to comment
Delen op andere websites

Hoop op goed resultaat... Zelf ook 2-0 voor Nederland ingevuld geloof ik. Maar denk dat 5-1 een te grote uitslag was. Met 2-1 had de concentratie een stuk beter geweest en zou Australië waarschijnlijk minder onderschat worden...

Link to comment
Delen op andere websites

gallery_33831_41_149.png Spanje - gallery_33831_41_173.png Chili

Wedstrijdnummer: 19

Poule: B

Datum: 18 juni

Tijd: 21.00

Stadion: Estádio Maracanã, Rio de Janeiro

Oei, oei, oei, wat is Spanje nu toch weer overkomen? De regerend wereldkampioen die met vier doelpunten verschil verliest van de vice-wereldkampioen, wie had dat ooit voor mogelijk gehouden voordat het WK begon? De Spanjaarden zelf waarschijnlijk niet. Was het onderschatting, of was het 5-3-2 systeem van die Hollanders uiteindelijk toch een geniale uitvinding? Hoe dan ook, de tweede wedstrijd voor Spanje op dit WK staat natuurlijk in het teken van de grote revanche. Dat moet ook wel, want als ook deze tweede wedstrijd voor de Spaanse equipe verloren gaat (of gelijk wordt gespeeld), dreigt er een debakel. Tegen Chili zal het dus moeten gebeuren, maar dat zal geen gemakkelijke opgave worden. De Chilenen zagen hun eerste wedstrijd positief afgesloten worden met een 3-1 overwinning tegen het relatief nietige Australië. En als die Nederlanders de wereldkampioen kunnen verslaan, waarom zouden de spelers van Chili dan niet hetzelfde kunnen bereiken? Ook Chili zal dus punten willen pakken, al dan niet vanwege het feit dat er nog een loodzware wedstrijd tegen Nederland wacht. Beter nu alvast op zes punten en zeker van een plek in de volgende ronde, dan alles aan laten komen op de laatste wedstrijd in de groepsfase.

Spanje zal het lastig gaan krijgen, zeker als ze redelijk vroeg in de wedstrijd met 0-1 achter komen te staan door een wonderschone treffer van Alexis Sánchez. Voor de rust nog wordt het evenwicht hersteld door Andrés Iniesta, die dan toch weer belangrijk is voor zijn team. De tweede helft gaat gelijk op, maar uiteindelijk zal de wedstrijd toch door Spanje uit het vuur worden getrokken, puur op basis van ervaring en samenspel van een team dat elkaar inmiddels door en door kent.

De voorspelling van het WK 2014-team op deze wedstrijd is: 2-1.

Wat verwachten jullie van deze wedstrijd?

Link to comment
Delen op andere websites

Met 2-1 had de concentratie een stuk beter geweest en zou Australië waarschijnlijk minder onderschat worden...

^dat

Ik denk een kleine overwinning van Nederland. Het zou natuurlijk leuk zijn moest Australië op voorsprong komen in de 1ste helft waarna Nederland er 5 inlegt, maar dat zou op den duur ook beginnen vervelen hé..:engel:

Ik hoop dat Spanje weer ontketend wordt, persoonlijk zie ik niet in wat te veranderen aan de selectie. Ik ben dus zeer benieuwd naar wat del Bosque uit z'n mouw schudt.

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...