Jump to content

Tour de France 2007


NandroDavids

Recommended Posts

Vandaag gaat de 94e Tour de France van start met een proloog in Londen. Wie wordt de opvolger van Floyd Landis als winnaar van de Tour? Of wordt het de opvolger van Oscar Pereiro Sio? En krijgen we dit jaar wél een winnaar die clean is? We zullen het allemaal gaan zien in de komende weken en dit is hét topic waarin je terecht kunt voor alles over de Tour de France 2007!

Laat ikzelf maar even aftrappen in dit topic door het team bekend te maken waarmee ik deelneem aan Ploegleider, het Tourspel van Dagblad van het Noorden. De volgende 9 renners moeten mij de winst bezorgen:

  • Robbie McEwen - Predictor Lotto
  • Andreas Klöden - Astana
  • Denis Mentsjov - Rabobank
  • Cadel Evans - Predictor Lotto
  • Tadej Valjavec - Lampre
  • Michael Rogers - T-Mobile
  • Vladimir Karpets - Caisse d'Epargne
  • Vladimir Gusev - Discovery Channel
  • Iván Gutierrez - Caisse d'Epargne

Alle renners zijn een bepaald aantal punten waard en je totaal (inclusief 5 reserves) mag niet meer zijn dan 100 punten. Vandaar dat je niet willekeurig allerlei renners op kunt stellen en ik moest dus op zoek naar de perfecte combinatie. Hopelijk heb ik die gevonden...

Robbie McEwen moet het uiteraard in de eindsprints gaan doen en Iván Gutierrez is specialist in het tijdrijden. Met Andreas Klöden, Cadel Evans, Michael Rogers en Vladimir Karpets heb ik nog 4 renners die een goede tijdrit in de benen hebben. Bovendien zijn zij ook nog eens redelijk tot goede klimmers, wat ze ook nog interessant maakt voor het klassement. Denis Mentsjov moet het puur in de bergen gaan laten zien en met Tadej Valjavec en Vladimir Gusev hoop ik 2 verrassingen in huis te hebben. Wat vinden jullie ervan...?

Ik hoop dat er meer trouwe Tourvolgers zijn; Zo ja, laat van je horen in dit topic :)

Link to comment
Delen op andere websites

  • Reacties 78
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • NandroDavids

    15

  • Pitbull

    11

  • GTA-Sheep

    8

  • demontventoux

    5

Ik doe met het werk mee op www.tourploeg.nl en moet een team van 12 renners hebben om mee te doen. Ik koos voor de onderstaande mannen:

Cadel Evans

David de la Fuente

Thor Hushovd

Andreas Klöden

Robbie McEwen

Denis Mentsjov

Oscar Pereiro Sio

Michael Rasmussen

Carlos Sastre Team

Frank Schleck Team

Alejandro Valverde

Aleksandr Vinokoerov

Een beetje van alles wat: een paar sprinters (want er zijn minders sprints dan vorig jaar), een paar klimmers en een paar mannen voor het algemeen klassement. David de la Fuente is mijn "joker". Ik denk dat hij het in de bergen erg goed gaat doen dit jaar :Y

Link to comment
Delen op andere websites

Cadel Evans

David de la Fuente

Thor Hushovd

Andreas Klöden

Robbie McEwen

Denis Mentsjov

Oscar Pereiro Sio

Michael Rasmussen

Carlos Sastre Team

Frank Schleck Team

Alejandro Valverde

Aleksandr Vinokoerov

Allemaal renners waarvan je vrij zeker kunt zijn dat ze goed gaan presteren inderdaad. Maar hoe werkt dat Tourploeg precies? Ik heb de Uitleg even doorgelezen en dat is me allemaal wel duidelijk, maar kun je gewoon 12 renners kiezen, zonder beperkingen? Bij Ploegleider moet ik dus binnen een bepaald budget blijven, waardoor ik genoodzaakt ben om de wat goedkopere renners als Valjavec, Karpets, Gusev en Gutierrez op te stellen. Maar dat lijkt bij jou niet het geval te zijn, gezien de renners die je kiest...dus, hoe zit dat precies?
Link to comment
Delen op andere websites

Inderdaad, gewoon nemen die je wil en in je team zetten. Zonder budget en zonder beperkingen. Maar: juist omdat iedereen dat mag doen wordt het dus zaak om een klein beetje variatie aan te brengen en keuzes te maken. Zo heb ik niet gekozen voor Oscar Freire (en 80% van de rest wel) en ontbreekt ook Tom Boonen in het lijstje. Feitelijk zijn het dus weer de wat onbekendere namen die het verschil moeten maken want op Vinokourov zal ik niet gaan scoren (want die heeft iedereen). Ach, is gewoon leuk en het voordeel is dat de TV weer aan mag op de afdeling vanaf maandag.....rond de finish staat dan het hele kantoor in mijn kamer :D

Link to comment
Delen op andere websites

Zo heb ik niet gekozen voor Oscar Freire (en 80% van de rest wel) en ontbreekt ook Tom Boonen in het lijstje. Feitelijk zijn het dus weer de wat onbekendere namen die het verschil moeten maken want op Vinokourov zal ik niet gaan scoren (want die heeft iedereen).
Apart dat 80 % Freire wél heeft genomen, want die is zoals bekend niet 100 % fit. In eerste instantie had ik Freire naast McEwen als tweede sprinter in m'n team, maar na de bekendmaking van z'n blessure heb ik 'm er maar uitgehaald. Op zich wel een gok nu, aangezien vorig jaar een combinatieteam van sprinters en klimmers won en ik nu maar één sprinter heb...

Inderdaad moet het verschil gemaakt worden op die ene paar renners die de rest dan níet heeft. Ik heb dit jaar geen Vinokoerov genomen omdat die erg duur was qua punten én omdat ik daarmee het verschil niet ging maken. Ik hoop dus dat 'ie het niet waar gaat maken, want dan ben ik binnen...gaat 'ie wel goed, heb ik een probleem :puh:

Ach, is gewoon leuk en het voordeel is dat de TV weer aan mag op de afdeling vanaf maandag.....rond de finish staat dan het hele kantoor in mijn kamer :D
Hahaa, da's inderdaad wel een groot voordeel. De koninginnerit valt op een zondag, dus die zul je gewoon thuis moeten kijken hoor. Gelukkig heb ik vakantie, hoef ik ook geen enkele finish te missen :D

Weinig Tourfans tot nu toe :clown:

Link to comment
Delen op andere websites

Zo, de eerste rit zit er op. Dit was een proloog over 7,9 kilometer dwars door het centrum van London heen. Langs de route stonden ongeveer anderhalf miljoen mensen en men vermoedt dat dit de meest bezochte proloog ooit is geweest. Met een tijd van 8 minuut 50 heeft Fabian Cancellara deze proloog gewonnen, op de voet gevolgd door Andreas Klöden (verrassend). Plaats 3 was voor George Hincapie en op nummer 4, zeer teleurstellend voor zichzelf vooral kwam Bradley Wiggins. Door mij getipt als winnaar in Sportkenners maar helaas :7.

Beste Nederlander: Thomas Dekker op plaats 8. Op zijn allereerste Tour de France ooit een prima resultaat.

Morgen gaat de reis naar Canterbury en zal de rit 203 kilometer lang worden. Cancellara rijdt natuurlijk in het Geel en heeft ook virtueel de Groene Trui op zijn naam staan. He, lekker: ik zit er al weer helemaal in :Y

Link to comment
Delen op andere websites

Ik vind dat Fabian Cancellara verdient deze proloog gewonnen heeft. Ik was teleurgesteld in George Hincapie, maar derde...En ook in Tom Boonen ben ik (en waarschijnlijk ook hijzelf) teleurgesteld, hij deed er maar liefst 46 seconden meer over dan F. Cancellara. De eerste belgen waren trouwens Sébastien Rosseler en Rik Verbrugghe die de 24e en 25e plaats verdienstelijk veroverden, maar ook niet meer dan dat. Zij deden er 39 seconden meer over dan F. Cancellara.

Uitkijken naar de rit van 203 kilometer! En hopen dat Tom Boonen het goed doet voor die groenen trui...

Link to comment
Delen op andere websites

Om op gisteren terug te komen :) Fantastische tijdrit van Fabian Cancellara! Op zo'n kort parcours 13! seconden sneller zijn dan je tegenstander. Echt knap.

Ook Andreas Klöden ging 10 seconden sneller dan de man achter hem, oude bekende George Hincapie ;)

Zeer mooi resultaat ook van de jonge Thomas Dekker.

Ik speel mee op rondemaster.nl, dit is een spel waarbij je per rit een ploeg van 9 renners mag kiezen. Voor elke renner van die 9 die in de top-15 van de dag eindigt krijg je punten.

(volledig gratis spel)

Door een technische fout op rondemaster kon niet iedereen een ploeg maken voor de proloog en is die weggelaten. Jammer, want in mijn ploeg zaten o.a Cancellara Klöden, Hincapie, Wiggins, Vinokourov, Zabriskie, Millar.

Ik verwacht voor vandaag een massaspurt waarbij McEwen het haalt.

Link to comment
Delen op andere websites

Ik heb de proloog gemist(ik wist niet dat het al begon :$ ) maar ik ga vanaf heden toch wel proberen elke rit te kijken. Ik denk dat vandaag gewoon een paar ontsnapping gebeuren, maar dat een paar kilometer voor het einde het peleton de ontsnapte inhaalt en er een massaspurt is.

Link to comment
Delen op andere websites

Ik speel mee op rondemaster.nl, dit is een spel waarbij je per rit een ploeg van 9 renners mag kiezen. Voor elke renner van die 9 die in de top-15 van de dag eindigt krijg je punten.
Tja, daar had ik ook graag aan meegedaan, maar aangezien ik op vakantie ga tijdens de Tour kan ik straks in de bergen niet elke dag een nieuwe ploeg formeren en dan heeft 't weinig zin om mee te doen. Dan maar Ploegleider en dat ging beter dan verwacht. Ik heb een beetje een combinatieteam van sprinters, klimmers en klassementsrijders en moet de tijdritten dan ook zo goed mogelijk overleven. Dat is mer uitstekend gelukt, want maar liefst 6 renners zaten bij de top-20 en leverden dus punten op. Alleen McEwen, Valjavec en Mentsjov vielen daarbuiten, maar dat had ik ook eigenlijk wel verwacht. Ik ben in ieder geval tevreden over gisteren :)
Ik verwacht voor vandaag een massaspurt waarbij McEwen het haalt.
Een massasprint verwacht ik ook, zoals 't vrijwel altijd gaat in de eerste etappes van de Tour. Ik hoop gezien m'n ploeg ook op McEwen, maar een ontsnapping van een Nederlander is natuurlijk ook altijd mooi...
Link to comment
Delen op andere websites

De eerste echte etappe van de Tour is verreden en liep van London naar Canterbury. Met Cancellara in het geel begonnen de renners om 12.00 aan de 203 kilometer die ze deze dag moesten afleggen. Er waren in het begin een aantal kleine ontsnappingen die direct werden teruggehaald maar Millar, Grivko, Augé, Bichot en Koetsjynksi vormden een kopgroepje en zagen kans om lange tijd vooraan te blijven. Uiteindelijk was Augé de laatste die door het peloton werd ingehaald. Ondertussen was McEwen gevallen en op weg terug naar het peleton. In de slotfase werd er verschrikkelijk hard gereden en verraste McEwen iedereen door niet alleen helemaal dwars door het peleton vooraan te zijn gekomen maar tevens de etappe te winnen. Heel erg mooi _O_

Eerste uitvaller: Eduardo Gonzalo Ramirez, die door het achterruit van zijn eigen ploegleidersauto sloeg.....

Geel: Cancellara

Groen: McEwen

Bollen: David Millar

Wit: Vladimir Gusev

Link to comment
Delen op andere websites

Spijtig dat ik het nu niet kon volgen wegens omstandigheden. Maar bij de volgende etappe ben ik er wel bij. Het leek wel een enorm spannende en verassende etappe te zijn. Ik hoop hem nog even te zien in het nieuws of sportjournaal.

Link to comment
Delen op andere websites

Ondertussen was McEwen gevallen en op weg terug naar het peleton. In de slotfase werd er verschrikkelijk hard gereden en verraste McEwen iedereen door niet alleen helemaal dwars door het peleton vooraan te zijn gekomen maar tevens de etappe te winnen. Heel erg mooi _O_
Jaa, heerlijk! Alles in m'n Tourteam qua sprints had ik gezet op McEwen en dan is het vrij frustrerend om hem direct in de eerste etappe achterop te zien raken. Dacht al even dat ik m'n Tourteam wel in de prullenbak kon goien...maar daar was 'ie dan toch, geweldig! ^_^

@ Pibull >> Ik heb 't ook niet live kunnen zien, maar we hebben het hier thuis gewoon op video opgenomen en later gekeken, zónder de uitslag al te weten. Geloof me, zelfs dan is het verschrikkelijk spannend :D

Link to comment
Delen op andere websites

Het was vandaag weer een mooie rit naar Gent. De koplopers die al snel ontsnapten van het peleton waren Perez, Hervé en Sieberg. Na nog 10 km te rijden hadden ze hun voorsprong bijna verloren en van bijna 6' naar 35" vertraagt. Na nog 4 km te rijden hadden ze nog maar 12" voorsprong. Op minder dan 3 kilometer van de aankomst worden de vluchters gegrepen. Dan komt er een heuse valpartij waarbij zo'n 25 renners vallen, de sprint word ontsierd. De sprint wordt ingezet na de massale valpartij. Tom Boonen zat geweldig in positie. Boonen lijkt de sprint te winnen, maar op de valreep blijft Gert Steegmans hem voor. STEEGMANS WINT IN GENT! Boonen wordt tweede.

Nogmaals een mooie rit naar Gent. Spijtig van die valpartij, waarbij ook o.a. Cancellara in zat...

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...